Monday , January 30 2023

Numărul deceselor înregistrate la Suceava în octombrie 2021, mai mare cu aproape 70% față de aceeași lună a anului trecut

Dacă anul trecut au murit 850 de suceveni în cursul lunii octombrie, în aceeași perioadă a acestui an au decedat 1.424 de persoane. 418 suceveni decedați în luna octombrie 2021 erau diagnosticați cu Covid 19

Datele statistice ale Direcției de Sănătate Publică Suceava arată că numărul deceselor înregistrate în cursul lunii octombrie 2021 s-a mărit cu aproape 70% față de cel înregistrat în aceeași lună a anului trecut. Mai precis, pe toată perioada lunii octombrie 2021 s-au înregistrat 1.424 de decese, față de 850 înregistrate în aceeași perioadă a anului trecut. 418 suceveni decedați în luna octombrie au fost diagnosticați pozitiv cu Covid 19.

Potrivit Direcției de Sănătate Publică Suceava, principala cauză a deceselor survenite în rândul sucevenilor a fost reprezentată de-a lungul timpului, de bolile sistemului circulator iar pandemia de Coronavirus se pare că a grăbit sfârșitul mai multor suceveni decât în mod normal. În luna octombrie a anului trecut au murit 527 de suceveni, după ce au primit astfel de diagnostic iar în aceeași perioadă a anului în curs, numărul deceselor a crescut la 767 de cazuri. 110 suceveni au pierdut lupta cu boala, în cursul lunii octombrie, din cauza hipertensiunii arteriale și a complicațiilor ei, comparativ cu 58, câți au murit anul trecut, în aceeași perioadă. O altă formă de boală la fel de periculoasă este arteroscleroza, o maladie cardiovasculară caracterizată de formarea la nivelul arterelor mijlocii și mari de depozite ateromatoase, plăgi de culoare galbenă, ce conțin colesterol, material lipidic și lipofage, putând provoca infarct miocardic sau accident cerebral. Din cauza bolilor cerebro-vasculare au murit, în octombrie 176 de suceveni, față de 127 anul trecut, iar din cauza infarctului miocardic au decedat 102 persoane, anul trecut în luna octombie înregistrându-se 56 de decese cu acest diagnostic. Din cauza diferitelor forme de cardiopatie ischemică și-au pierdut viața în octombie 2021, 186 de persoane, mai mult față de aceeași perioadă a anului trecut, când au murit 165 de suceveni.

A doua cauză a mortalității în rândul sucevenilor este cancerul. Un număr ridicat de decese s-a înregistrat și în rândul persoanelor care au suferit de boli ale aparatului respirator. Cea mai gravă formă a bolii o reprezintă astmul bronșic, care este o afecțiune inflamatorie cronică comună a căilor respiratorii, caracterizată de crize de respirație, cu impresia de sufocare, acumularea de cantități mari de toxine în corp. În luna octombrie a acestui an, 98 de persoane au murit din cauza cancerului, iar 405 suceveni au murit în luna octombrie din cauza bolilor infecțioase, mult mai multe față de anul trecut, când au murit cu acest diagnostic doar cinci suceveni.

Dacă până acum decedau două-trei sucevence într-o lună, din cauza cancerului de col uterin și de sân, în plină pandemie de coronavirus, 11 femei au pierdut lupta cu cancerul după ce au primit acest diagnostic. Alți zece suceveni au murit din cauza cancerului de stomac. (Cristina RUŞTI)

Vezi si

Individ arestat pentru că a obligat o femeie să-i dea 20.000 de lei, șantajând-o cu poze compromițătoare

Femeia, din Câmpulung Moldovenesc, a reclamat la Poliție în ultima zi a anului trecut că …