Monday , May 20 2024

Număr mare de candidați care nu s-au prezentat la susținerea probei “traseu” pentru permisul auto. Prefectul face apel la “responsabilitate și disponibilitate”

Săptămâna trecută au absentat 67 de candidați programați pentru proba practică, iar luni au lipsit 44 de candidați. In condițiile în care ritmul examinărilor a crescut după numeroase intervenții și delegarea unor examinatori din țară, prefectul județului a spus că “suntem în fața unei oportunități” care “nu știm dacă sau când se va repeta” și a solicitat  tuturor factorilor implicați să nu o irosească 

Luni, 23 mai, comisiile de examinare alcătuite din lucrători din cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor Suceava, la care s-au adăugat examinatori detașați din cadrul altor servicii similare din țară, au susținut  examinarea la proba practică pentru categoriile și subcategoriile B, C, și D, situația prezentându-se astfel:

  • Categoriile B, BE:
  • Persoane programate total: 158 (Examinați 123, Admiși 88, Respinși 35, Neprezentați 35) –  Promovabilitate: 71,54%
  • Categoriile C, CE: Persoane programate total:  20 (Examinați 14, Admiși 13, Respinși 1, Neprezentați 6) – Promovabilitate: 92,85%
  • Categoriile D, DE: Persoane programate total:  4 (Examinați 1, Admiși 1, Respinși 0, Neprezentați 3) – Promovabilitate: 100%

” Văzând rezultatele activității de examinare desfășurate în ziua precedentă, am rămas neplăcut surprins de numărul mare al candidaților programați și neprezentați, 44, situația fiind cu atât mai neplăcută dacă ne raportăm la cei 67 candidați absenți pe parcursul întregii săptămâni care a trecut. Fac din nou apel atât la candidați, cât și la reprezentanții școlilor de șoferi, să manifeste responsabilitate și totală disponibilitate, astfel încât să fie posibilă examinarea în următoarea perioadă a unui număr cât mai mare de persoane. Detașarea unui număr atât de mare de examinatori care să vină în sprijinul celor de la serviciul comunitar de permise din Suceava este o măsură excepțională adoptată de conducerea Ministerului Afacerilor Interne. Dar, fiind o măsură cu caracter excepțional, nu știm dacă, sau când se va repeta. Prin urmare, suntem în fața unei oportunități și solicit tuturor factorilor implicați să nu o irosească”, a declarat, ieri, prefectul Alexandru Moldovan.

În cursul zilei de marți, urmare a analizei susținute împreună cu conducerea S.P.C.R.P.C.Î.V. Suceava, prefectul Alexandru Moldovan a dispus o serie de măsuri menite a îmbunătăți situația existentă din punct de vedere al asigurării resursei umane.

Astfel, trei agenți de poliție, care în prezent desfășoară activități pe linie de înmatriculări, vor urma procedurile în vederea reînoirii atestatului de examinator, astfel încât să poată desfășura, la nevoie, activități în cadrul comisiilor de examinare la proba practică. De asemenea, Prefectura Suceava a informar că s-a decis demararea procedurii de ocupare a unei funcții vacante de ofițer în cadrul structurii Compartimentului Înmatriculare Evidență Vehicule Rutiere. (O.S.)

Vezi si

Meci de Liga V-a întrerupt după o încăierare generală între jucători și spectatori

Cazul meciului dintre Polul Nord Brodina și Unirea Salcea va ajunge miercuri pe masa Comisiei …