Saturday , April 13 2024

Nouă suceveni, reținuți după ce s-au bătut cu ciocane și bâte pe o stradă din Botoșani

În noaptea de sâmbătă spre duminică, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani au emis ordonanță de reținere, pentru 24 de ore, pe numele a nouă persoane, cu vârstele cuprinse între 24 și 61 de ani, din județul Suceava, pentru săvârșirea infracțiunilor de tulburarea ordinii și liniștii publice, lovire sau alte violențe și distrugere.

Din cercetări, a reieșit faptul că „la data de 24 februarie a.c., în jurul orei 15:00, în timp ce se aflau pe strada Primăverii, din municipiul Botoșani, pe fondul unor neînțelegeri mai vechi, între aceștia a avut loc un conflict, în urma căruia au provocat scandal, s-au lovit reciproc și au distrus bunuri care se aflau în zonă”.

În timpul conflictului persoanele reținute au folosit arme albe, iar opt dintre acestea au avut nevoie de îngrijiri medicale, nefiind necesară internarea. Totodată, unul dintre tinerii implicați în evenimente a fost internat la o unitate spitalicească pentru a fi expertizat, în vederea stabilirii discernământului, au precizat polițiștii citați de Mediafax.

Conform botosaninews.ro, o reglare de conturi între două clanuri a avut loc sâmbătă seară pe strada Primăverii din municipiul Botoșani. Aproximativ zece persoane s-au luat la bătaie, sub privirile îngrozite ale trecătorilor. Bărbații de etnie rromă au ieșit din mașini și au început să se lovească reciproc. Speriați, oamenii au cerut ajutor, iar la fața locului au ajuns mai multe echipaje de poliție, jandarmerie.  Un topor ar fi ajuns în geamul unui cabinet stomatologic, dar și în geamul unui amanet.
„Dintr-o dată s-au oprit, au coborât din mașini și au început să-și dea în cap. Nu am văzut atâta sânge rece, să te lovești”, a povestit o femeie care a asistat la incident.

Se pare că totul ar fi pornit în urma unei șicanări în trafic. „Mascații” de la Acțiuni Speciale au intervenit pentru a-i potoli pe scandalagii înarmați cu ciocane și bâte. (O.S.)

Foto: botosaninews.ro

Vezi si

Marcel Ciolacu, la Suceava: Dacă nu există o interconectare cu restul țării, Moldova nu are nicio șansă

Dacă nu există o interconectare cu restul țării, cu Ardealul, dacă nu avem autostradă până …