Saturday , April 20 2024

Muzeul Național al Bucovinei s-a reînregistrat la OSIM

Muzeul Național al Bucovinei și-a reînregistrat denumirea instituției, sigla și sloganul la Oficiul de Stat pentru Invenții și Mărci. Zilele trecute, „Certificatul de înregistrare a mărcii” a fost transmis la MNB, având o durată de protecție a mărcii de 10 ani, are valabilitate însă de la data de 8 mai 2020.

Directorul Muzeului Național al Bucovinei, Emil Ursu (foto), a explicat că până la data respectivă fusese valabil precedentul „Certificatul de înregistrare a mărcii”, făcut însă pe vechea titulatură.

„Nu e singura marcă înregistrată a Muzeului Național al Bucovinei. Este înregistrat Festivalul de Artă Medievală și acum facem procedura pentru înregistrarea concursului „Voronețiana”, de artă plastică”, a declarat Emil Ursu.

El a explicat că deși procedura este una normală, totuși pentru Festivalul de Artă Medievală s-a mai încercat înregistrarea la OSIM, în 2006, de două firme din București și din Suceava iar OSIM a dat curs cererii MNB (la acea dată având titulatura de „Complexul Muzeal Bucovina”) deoarece instituția a fost prima care a plătit taxa deși a fost a treia entitate juridică care a depus cerere de înregistrare. În ceea ce privește festivalul de artă plastică „Voronețiana”, motivul pentru care conducerea MNB a vrut să înregistreze și această marcă este de a nu păți ca în cazul Festivalului de Blues care la OSIM a fost înregistrat de o firmă din București. (D.P.)

 

Vezi si

21 de elevi de la ”Hurmuzachi”, calificați la etapele naționale ale olimpiadelor școlare, de la aproape toate disciplinele din planurile-cadru

”Lotul olimpicilor naționali de la CNEH cuprinde, astfel, 21 de elevi calificați la 13 discipline …