Thursday , March 28 2024

Modernizarea Muzeului de Istorie de la Siret pare să aibă, în sfârșit, șanse de a demara

Necesitatea investiției este generată de starea precară a clădirii, uzura morală a expoziției permanente, lipsa spațiilor de depozitare și conservare, aglomerarea personalului de specialitate în spații neadecvate, lipsa unor spații și dotări pentru deservirea publicului. Valoarea totală estimată a acestor lucrări, inclusiv realizarea noului corp de clădire, este de 4.343.167,46 lei fără TVA 

Consiliul Județean Suceava a scos în acest an de mai multe ori la licitație lucrările pentru realizarea unui muzeu de istorie la Siret. Lucrarea ar urma să fie realizată pe un teren din relativa apropiere a spitalului, unde în prezent se află o construcție cu subsol și, parțial, parter. Caracteristicile tehnice și parametrii specifici ai obiectivului de investiții: clădiri: arie construită 523,30 mp; arie construită la sol: 474,50 mp; arie desfășurată: 832,30 mp; arie utilă: 620,15mp; regim înălțime: Sp^P^M.

Soluția adoptată prevede, printre altele, „cămășuirea fundațiilor și elevațiilor existente pe partea nordică a clădirii … rigidizarea fundațiilor pe jumătatea sudică a clădirii prin dispunerea de centuri de beton armat la nivelul elevațiilor”, desfacerea zidăriei existente pe latura de nord și extinderea unui nou corp de clădire, refacerea continuității zidăriei, injectarea fisurilor existente (cu mortar hidrofob la nivelul subsolului), consolidarea elementelor din beton armat sub formă de T, refacerea pardoselilor și a scărilor și a tencuielilor, sistematizarea pe verticală, ignifugarea șarpantei și a planșeurilor, refacerea în totalitate a instalațiilor, dezafectarea unei construcții existente cu funcțiuni de grup sanitar. Valoarea totală estimată a acestor lucrări, inclusiv realizarea noului corp de clădire este de 4.343.167,46 lei fără TVA.

Criteriul de atribuire este „cel mai bun  raport calitate – preț” în care componenta financiară deține o pondere de 70% iar diferența de 30% reprezentând componenta tehnică reprezintă perioada de garanție acordată lucrării. Referitor la aceasta din urmă este de menționat că durata minima acceptată, prevăzută în caietul de sarcini și sub care oferta va fi considerată neconformă este de 60 luni, iar durata maximă pentru care se va acorda punctaj este de 84 luni. Peste durata maximă, oferta nu va fi punctată suplimentar, urmând ca punctajul să fie acordat proporțional.

Firma Mateo Rustic Construct este singura care s-a prezentat la licitația organizată de Consiliul Județean Suceava iar oferta depusă (având subcontractanți declarați firmele CORSEM IMPEX S.R.L., ZENER CONTACT, PRODEVAL, Timprod Instal și DAFTEC INSTAL) a trecut în data de 12 octombrie de etapa evaluării tehnice, fiind în analiza propunerii financiare.

Reamintim despre Consiliul Județean Suceava că acesta implementează, în parteneriat cu Orașul Siret, proiectul „Creșterea calității vieții în Orașul Siret prin cultură, educație permanentă și spații urbane moderne”, implementat în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020 și prin care se propun a fi realizate lucrări de reabilitare, modernizare și amenajare a clădirii Muzeului de Istorie Siret. Imobilul este situat în județul Suceava, în zona centrală a Orașului Siret, strada 9 Mai nr. 17, obiectivul de investiție vizat fiind monument istoric de interes local, menționat în Lista monumentele istorice cu codul LMI SV-II-m-B-21115.

Necesitatea investiției este generată de starea precară a clădirii, uzura morală a expoziției permanente, lipsa spațiilor de depozitare și conservare, aglomerarea personalului de specialitate în spații neadecvate, lipsa unor spații și dotări pentru deservirea publicului. Terenul pe care este amplasat obiectivul are o suprafață de 1786 mp, existând 2 clădiri: C1 – muzeu și C2-grup sanitar, care va fi desființat prin proiect. (D.P.)

Vezi si

Puștan de 12 ani, filmat conducând un BMW prin Verești (VIDEO)

Miercuri dimineață, pe rețeaua  Facebook, pe pagina ”Suceava Fail”, a fost postată o înregistrare video …