Monday , March 4 2024

Moaștele Sfântului Ioan cel Nou de la Suceava vor fi duse, duminică, la Biserica Sfânta Ecaterina

Biserica Sfânta Ecaterina are onoarea și bucuria de a anunța sosirea Sfintelor Moaște ale Sfântului Ioan cel Nou de la Suceava în frumoasa comunitate creștin ortodoxă al cărei lăcaș de cult este situat pe raza satului Sf. Ilie, la ieșirea din Suceava spre Moara, pe partea dreaptă.

Sărbătoarea va avea loc duminică, 10 decembrie, și este organizată cu Binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Calinic al Sucevei și Rădăuților.

Programul Sărbătorii începe cu Primirea Sfintelor Moaște ale Sfântului Ioan cel Nou de la Suceava la ora 18:00, urmată la ora 18:15 de Acatistul Sfântului Ioan cel Nou de la Suceava, iar la ora 19:00 se va săvârși Taina Sfântului Maslu.

La ora 21:00 va fi oficiată slujba de Priveghere în cinstea Sfântului Ioan cel Nou de la Suceava iar la miezul nopții va fi săvârșită Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie. „Acest eveniment reprezintă o ocazie rară pentru credincioșii din Suceava de a cinsti într-o liturghie de noapte pe unul dintre cei mai cinstiți sfinți ai Bisericii Ortodoxe. Prezența Sfintelor Moaște în Biserica Sfânta Ecaterina este un moment de mare importanță spirituală și un prilej de binecuvântare pentru întreaga comunitate. Biserica Sfânta Ecaterina invită pe toți credincioșii și pe reprezentanții mass-media să se alăture acestui eveniment deosebit. Vom fi onorați să vă avem alături în această zi de sărbătoare și rugăciune”, a transmis preotul paroh Răzvan Cîmpulungeanu, „cu nădejde în Domnul și dragoste frățească”. (Dan PRICOPE)

Vezi si

Urmărire cu focuri de armă la ieșirea din Suceava spre Adâncata. Un tânăr de 21 de ani, fără permis, a fost reținut

În noaptea de sâmbătă spre duminică, în Burdujeni, la orele 00:50, polițiștii suceveni au efectuat …