Wednesday , June 7 2023

Mii de oameni și-au pierdut răbdarea pe partea ucraineană a Vămii Siret. Au încercat să forțeze gardurile separatoare și au fost trase focuri de avertisment

Mii de oameni disperați, care și-au pierdut răbdarea, așteaptă de zeci de ore în partea ucraineană a Punctului de Trecere a Frontierei de la Siret. Sunt peste 2.000 de persoane, multe femei, copii de toate vârstele, dar sunt și grupuri mari de cetățeni străini, care se aflau la muncă în Ucraina. Unii vin din nordul țării vecine, afectat de atacurile ruse, și sunt obosiți, nerăbdători și au încercat să forțeze gardurile metalice ce separă trecerea, încât polițiștii de frontieră au tras foc de avertisment.

S-au format cozi uriașe pe partea ucraineană a vămii, și de oameni care vor să treacă pe jos, și de mașini.

Nu mai au mâncare, nici combustibil şi nici răbdare, încercând chiar să forţeze gardurile ce separă trecerea, au transmis corespondenţii Antena 3 care au reușit să pătrundă la locul de intrare a refugiaților, pe partea Porubnoe. Sunt câteva mii de oameni care aşteaptă de 24 sau chiar 72 de ore să intre în România.

Sunt mii de maşini şi o aglomeraţie de nedescris. Oamenii sunt disperaţi, de dimineaţă încercând chiar să forţeze poarta de fier păzită de grănicerii ucraineni, pentru a intra în România. S-au tras şi focuri de avertisment pentru a potoli spiritele. (O.S.)

sursa foto: captură Antena 3

 

Vezi si

Sindicaliștii suceveni din sănătate intră de mâine în grevă japoneză. Revendicările sindicaliștilor

Aceștia avertizează că greva japoneză va dura o perioadă scurtă de timp, iar în cazul …