Wednesday , February 8 2023

FOTO – Mii de oameni au petrecut Revelionul în centrul Sucevei. LA MULȚI ANI!

Numeroși suceveni și nu numai au petrecut trecerea dintre ani în centrul Sucevei, ascultând cu bucurie cântecele celor de la îndrăgită trupă Bosquito înainte de a privi frumosul foc de artificii.

Centrul Sucevei era plin până la refuz de oameni, străzile erau pline de mașini ai căror șoferi priveau cu ochi de vultur după un loc de parcare. Fără prea multe șanse, din păcate. Dar căutarea grea a meritat efortul pentru că spectacolul oferit pe scena din centrul Sucevei a fost peste măsura așteptărilor.

Este de remarcat interacțiunea plăcută a celor de la Bosquito cu publicul, trupa stând pe scenă până aproape de miezul nopții când, tradițional, pe scenă urcă primarul ca să numere până la intrarea în noul an și să ureze “La mulți ani!” cetățenilor.

Surpriza a fost pe măsură anul acesta: pentru prima dată de când este primar, Ion Lungu nu a urcat pe scenă, locul său fiind ținut de viceprimarul Lucian Harșovschi. De altfel, acesta s-a achitat bine de sarcini, în tot cazul de o manieră energică și suficient de mobilizatoare pentru publicul larg.

După numărătoarea inversă, a urmat focul de artificii. Miile de suceveni și de tineri din alte localități nu au regretat, fie că au stat aproape de brad sau de scenă ori aproape de căsuțele unde se vindea vin fiert sau vată cu zahăr ori alte produse sau au optat pentru alte locuri din esplanada Casei de Cultură a Sucevei.

Zece minute cerul nopții a fost luminat de focuri de artificii. Apoi a urmat un recital al cunoscutei și îndrăgitei cântărețe de muzică populară Margareta Clipa.

Iar majoritatea celor de acolo nu s-au grăbit să plece, zona centrală fiind în continuare ticsită de oameni. Au urmat apoi alte evoluții pe scenă ale unor cântăreți de muzică populară, prezentarea fiind făcută de Călin Brăteanu în stilul său binecunoscut celor care merg la spectacole de muzică populară.

Deși emoția momentului trecerii cumpenei dintre ani nu mai era chiar atât de pregnantă, este de remarcat că și pe la orele 00:40 încă erau mii de suceveni în centrul orașului. Desigur, alte două – trei mii se îndreptau încet încet spre alte locații unde aveau să continue petrecerea dintre ani. (Dan PRICOPE)

Vezi si

ATENȚIE! Cod galben de GER persistent, valabil până sâmbătă. Temperaturile pot ajunge și la -25°C

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis miercuri dimineață o avertizare COD GALBEN de vreme …