Monday , December 5 2022

Microbuzele școlare necesare în județ nu vor sosi prea curând

La începutul anului școlar, unitățile de învățământ din județul Suceava au raportat un necesar de peste 150 de microbuze pentru ca naveta elevilor să se desfășoare în condiții optime. Microbuzele școlare sunt vechi, iar unele dintre ele s-au defectat ori au fost scoase din uz pentru că puneau în pericol siguranța elevilor.

Potrivit unei informări a Inspectoratului Şcolar Județean Suceava înaintată Prefecturii la începutul acestui an școlar, la Şcoala Gimnazială ”Constantin Blănaru” Cornu Luncii unul dintre microbuze este uzat și nu mai poate fi pus în circulație, iar la Şcoala Gimnazială Panaci 80% dintre elevi sunt navetiști și este nevoie de microbuze școlare noi, cele vechi fiind depășite moral de uzură. Alte două situații speciale au fost raportate în Cajvana și Moldovița. Deocamdată, veștile de la ministerul de resort nu sunt optimiste, în sensul că, cel mai probabil, în acest an școlar nu vor fi alocate microbuze noi.

”Problema microbuzelor, deocamdată, e în stand-by. Odată cu explodarea prețurilor, valoarea a rămas aceeași, pentru că alocarea lor urma să fie din fonduri europene. Dacă, inițial, a fost vorba de 3.200 de microbuze la nivel național, după creșterea prețurilor cred că vor fi alocate undeva la 2.500. Nu știu când vom primi, dar dacă vom primi, până la finalizarea anului școlar, bineînțeles că le vom distribui în ordinea priorităților. Avem mare nevoie de ele. Au fost două situații speciale, în care am relocat 2 microbuze defecte – este vorba de Cajvana și Moldovița”, a informat șeful IŞJ Suceava, inspectorul general Grigore Bocanci.

La nivelul județului Suceava există 136 microbuze școlare, însă multe dintre acestea sunt vechi, astfel că, pentru siguranța elevilor, IŞJ Suceava a informat Ministerul Educației că sunt necesare în noul an școlar 23 microbuze electrice cu 8+1 locuri și 132 microbuze electrice cu 16+1 locuri. (O. NUȚU)

Vezi si

Podul de la Praxia va fi reabilitat anul viitor

Anul viitor vor demara lucrările de reabilitare a podului de la Praxia, situat pe un …