Monday , February 6 2023

Material exploziv, descoperit într-un microbuz care intra în țară pe la Vama Siret

Vameșii de la Siret au descoperit într-un microbuz care intra în țară o bucată de TNT cu inscripție în limba slavonă, 3 fiole cu morfină și un cartuș pentru pistolul mitralieră AK74. Cei trei pasageri erau îmbrăcați cu haine militare și aveau pașapoarte emise în Spania.

„Inspectorii vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Siret – Direcția Regională Vamală Iași, în urma unui control efectuat asupra unui microbuz, aflat pe sensul de intrare în țară, au identificat următoarele bunuri ascunse, în vederea sustragerii acestora de la vămuire: 1 bucată calup de formă paralelipipedică din material solid, cu o parte lipsă, suspicionată a fi TNT, cu inscripție în limba slavonă, cu orificiu circular în zona mediană, fără mijloace de inițiere, cu dimensiunile 10/5/5,5 cm, o bucată cutie cu 3 fiole cu substanță lichidă cu inscripția morfină, soluție injectabilă, 10mg/ml, de 1 ml, precum și o bucată cartuș letal calibru 5,45/39 mm – pentru pistolul mitralieră AK74”, anunță Autoritatea Vamală Română.

Vameșii anunță că bunurile au fost reținute de la trei persoane, echipate în haine militare, având pașapoarte emise în Spania.

Bunurile au fost predate organelor de cercetare competente, în vederea continuării cercetărilor. (Mediafax)

Vezi si

150 de medalii aniversare comandate de Primărie pentru 635 de ani de atestare documentară a Cetății de Scaun a Sucevei

Primăria municipiului Suceava va oferi în acest an medalii aniversare la împlinirea a 635 de …

One comment

  1. Deocamdata intra doar in EU nu si in shengen. Cred ca asa va ramane si dupa 8 decembrie…