Thursday , August 5 2021

Marius Bobu, suceveanul ajuns om al străzii în Londra, a decedat, iar familia are nevoie de ajutor ca să-i poat aduce trupul în țară

Bărbatul, în vârstă de 44 de ani, a murit luni după-amiază, pe treptele magazinului unde-și petrecea zilele. Se pare că un echipaj al Ambulanței a fost solicitat la fața locului dar din păcate nu s-a mai putut face nimic n familia nu are pozibilități financiare pentru a-l aduce în țară

Marius Bobu, suceveanul despre care OBIECTIV a scris că a ajuns om al străzii în Londra, nu a supraviețuit prea mult acestei situații, iar luni după amiază inima sa a încetat să mai bată.

Se pare că un echipaj al Ambulanței a fost solicitat la fața locului dar din păcate, nu s-a mai putut face nimic. Mama bărbatului caută disperată ajutor pentru a-și aduce fiul acasă, să-l îngroape creștinește. ”Acum e la morga unui spital din Londra dar nu știu cât îl vor ține. Nu vreau să-l ardă. Vreau să-l aduc acasă să-l îngropăm creștinește dar când am auzit câți bani trebuie, nu știu ce vom face. Noi nu avem bani, suntem oameni necăjiți. Doamne, câtă durere pentru noi”, a povestit printre lacrimi mama acestuia. Sucevenii din Londra au demarat o campanie de strângere de fonduri și speră ca într-un timp cât mai scrut să strângă suma de aproape 3.000 de lire, bani necesari repatrierii trupului neînsuflețit. ”Mulți dintre voi ați trecut probabil pe lângă el, se găsea deseori pe treptele unui magazin românesc din nordul Londrei. El și supărarea lui. Marius era din Suceava, sosit aici pentru un trai mai bun dar pe care viața, din păcate, nu l-a menajat. Marius nu mai e printre noi iar plecarea lui a fost extrem de violentă. La rugămintea familiei am pornit această strângere de fonduri în vederea repatrierii – haideți să îl ducem pe Marius acasă”, este mesajul sucevencei Alina Balațchi, președinta organizației ”Femei în UK”, către sucevenii din Londra și nu numai.

Reamintim că bărbatul trăia o adevărată dramă, departe de casă, în Londra. Se pare că locuia de aproape cinci ani în capitala Marei Britanii iar până acum două luni, avea un acoperiș deasupra capului și un loc de muncă, care-i permitea un trai decent, dar din cauza pandemiei, în ultima perioadă a câștigat tot mai puțini bani, și nu și-a mai permis să-și plătească chiria. A ajuns pe străzi și și-a făcut veacul prin preajma magazinelor sau a restaurantelor românești din Nordul Londrei, unde mai primea câte o porție de mâncare. Avea zile în care nu își amintea nici măcar cum îl cheamă sau de unde este. Cunoscuții povestesc că a fost căsătorit dar nimeni nu mai știe nimic de soția sa. 

Reprezentanții Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului s-au autosesizat în legărută cu acest caz și au vrut să-l aducă în țară pentru a-l interna într-un centru specializat, dar din păcate, acum este prea târziu. (Cristina RUȘTI)

Vezi si

Șapte scandalagii, doi din Ilișești și cinci din Corocăiești, băgați în arest de polițiștii suceveni

Doi dintre aceștia s-au bătut și-au distrus bunuri dintr-o benzinărie din Ilișești, iar ceilalți (patru …