Saturday , January 28 2023

Luni se reiau cursurile cu prezență fizică în unitățile școlare din 108 localități din județul Suceava, indiferent de rata de vaccinare a personalului

La nivelul județului Suceava doar 6 localități au rate de infectări la mia de locuitori mai mari de 3, ceea ce înseamnă că elevii din Vatra Dornei, Dorna Arini, Dorna Candrenilor, Drăgoiești, Panaci și Poiana Stampei vor face cursuri online săptămâna viitoare. Restul de 108 localități au incidențe sub 3 la mie, astfel că, începând de luni, vor desfășura cursuri cu prezență fizică, indiferent de rata de vaccinare din rândul personalului din unitățile de învățământ.

Desfășurarea școlii cu prezența fizică a tuturor antepreșcolarilor, preșcolarilor și elevilor, în localitățile unde incidența este mai mică de 3/1.000, indiferent de rata de vaccinare a personalului, a fost aprobată oficial, vineri, prin hotărâre a Comitetului Național pentru Situații de Urgență. Această măsură a fost anunțată joi, de ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

Amintim că în ultimele două săptămâni, perioadă în care au fost primiți la cursuri în bănci doar elevii din acele unități școlare care au o rată de vaccinare mai mare de 60%, în mai multe localități din județul Suceava au avut loc proteste împotriva școlii online și a măsurii adoptate de autorități. Părinți, elevi și cadre didactice au organizat și un miting de la Bosanci la Suceava, la sediul Inspectoratului Școlar Județean pentru a transmite nemulțumirile legate de modul în care s-au desfășurat cursurile în această perioadă. (O. N.)

Vezi si

Reluarea lucrărilor la axialul Suceava – Iași poate fi făcută în primăvară

Lucrările de modernizare a axei rutiere strategice 1 Suceava-Iași s-ar putea relua în această primăvară. …