Saturday , June 22 2024

Luni, peste 7.000 de elevi de clasa a VIII-a sunt așteptați să susțină simularea primei probe a Evaluării Naționale

Simularea Evaluării Naționale începe luni, 20 martie a.c., cu proba scrisă la Limba şi literatura română.  În data de 21 martie elevii vor susține proba la Matematică, iar pe 22 martie cea la Limba şi literatura maternă. Comunicarea rezultatelor este programată pentru data de 29 martie a.c.

La nivelul județului Suceava sunt 7.110 elevi de clasa a VIII-a care ar urma să susțină probele din cadrul simulării examenului național, fiind organizate 162 centre de examen.

Inspectoratul Școlar Județean Suceava informează că probele încep la ora 9:00, moment în care, în fiecare sală, vor fi distribuite subiectele. Accesul elevilor în săli este permis până la ora 8:30. Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de două ore din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev. Camerele de supraveghere audio-video vor fi funcționale în toate sălile din centrele de examen.

Rezultatele obținute de elevi la simulare sunt analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ în care acestea s-au desfășurat, prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătățirea performanțelor școlare în perspectiva examenelor din vară. Rezultatele obținute la simulare nu se contestă și nu se trec în catalog. Totuși, în situațiile excepționale în care se dorește consemnarea notelor în catalog, acest lucru se poate face în baza unei cereri scrise depuse de cei interesați.

Obiectivele simulării constau în familiarizarea elevilor cu rigorile unui examen real și optimizarea rezultatelor obţinute de către elevii din învăţământul preuniversitar la finalul studiilor gimnaziale. (O. NUȚU)

 

Vezi si

Șofer amendat și lăsat fără permis 120 de zile, după ce a fost filmat cum depășește pe trecerea de pietoni și era să lovească un copil (VIDEO)

Vineri, 21 iunie, în mediul on-line au fost publicate imagini video care surprindeau încălcări ale …