Sunday , June 20 2021

LUNGU: Varianta pentru traficul foarte greu din Ruta Alternativă Suceava-Botoșani va fi terminată în acest an

Lucrările la tronsonul de pe strada Apeductului de pe ruta alternativă Suceava – Botoșani, destinată traficului greu, vor fi gata până la finele acestui an, a anunțat, joi dimineață, Ion Lungu, primarul municipiului Suceava.
”Suntem în grafic cu lucrările de realizare a podului de peste pârâul Cetății și îndiguirea malurilor pârâului Cetății cu gabioane de piatră. Termenul de finalizare a acestei lucrări este luna iunie 2021. Ținta finală este ca până la 31 decembrie 2021 să dăm în circulație varianta pentru traficul foarte greu din Ruta Alternativă Suceava-Botoșani, pe strada Apeductului. Acest lucru va contribui la fluidizarea traficului în zona comercială a orașului”, a declarat primarul Ion Lungu.

De altfel, și cu o zi înainte, în cadrul conferinței săptămânale de presă, primarul  Ion Lungu, a anunțat că lucrările se desfășoară într-un ritm bun fiind convins că această porțiune va fi data în folosință până pe 31 decembrie 2021.

„Se lucrează susținut la podul peste pârâul Cetății care va fi gata în luna iunie. Lucrările pe Apeductului sunt mai complexe pentru că trebuie deviate conductele ca să încapă mașinile de mare tonaj”, a spus primarul Sucevei.

De asemenea, edilul a spus că în condițiile în care tronsonul de la intersecția străzii Traian Vuia cu Calea Unirii – strada Apeductului și parte din strada Mirăuți până la Podul Unirii – vor fi gata în acest an, de anul viitor vor putea demara procedurile pentru tronsonul de la Podul Unirii până la ieșirea din Suceava spre Salcea. „Anul viitor vom da în funcțiune și tronsonul de pe strada Energeticianului cu ieșire pe DN29 spre Botoșani”, a mai spus primarul Sucevei.

Vezi si

Trei răniți într-un accident la Stroiești. Un autoturism a lovit o mașină parcată

Sâmbătă seara, în jurul orei 21, un autoturism care rula pe DN 17 a lovit …

2 comments

  1. Promisiuni lansate de 20 de ani si dupa cum se vede in Suceava si in intreg judetul nu s-a construit nimic pentru economia judetului si pentru cetateni ,s-au distrus societatile industriale, nu mai exista locuri de munca , infrastructura rutiera este ca acum 50 ani si cu toate ca a venit perioada calda in judet nu se lucreaza nici la drumurile la care au inceput sa sape cate un sant in campania electorala trecuta si asa au ramas , exemplu in acest sens si in zona din apropierea Sucevei , drumul Darmanesti – spre Costana s.a…….

  2. Soferu lu peste

    Si ce sa faca masinile de mare tonaj ? Sa intre pe Apeductului si sa iasa pe la bazar?
    Management performant sucevean.