Wednesday , February 8 2023

Lungu: Sucevenii au o datorie aproape fraternă să fie alături de oamenii din Cernăuți

Ieri, la Teatrul “Matei Vișniec”, a avut loc Conferința – dezbatere “Ce pot face artiștii contra barbariei?”, urmată de lansarea volumului „Un secol de ceață”, eveniment care a avut loc chiar în prezența maestrului Matei Vișniec. Primarul Ion Lungu a acceptat propunerea acestuia ca pe scena teatrului sucevean să susțină spectacole artiști din Chișinău și Cernăuți.

Luni 28 martie 2022, a avut loc Conferința – dezbatere „Ce pot face artiștii contra barbariei?”, urmată de lansarea volumului „Un secol de ceață”, eveniment care a avut loc chiar în prezența maestrului Matei Vișniec.

Manifestarea, considerată de primarul Ion Lungu a fi „un eveniment cultural de excepție”, a avut loc în sala de spectacole a Teatrului Municipal „Matei Vișniec” Suceava în prezența unui numeros auditoriu format din intelectuali de calibru ai Sucevei, studenți ai Universității „ștefan cel Mare”, elevi de la cele mai prestigioase licee din oraș și nu în ultimul rând suceveni iubitori de cultură. Potrivit edilului – care a ținut să specifice de la bun început că „a avut onoarea să participe” – a fost o atmosferă colocvială și prietenoasă. „Am avut onoarea să răspund, împreună cu maestrul Matei Vișniec la întrebările venite din partea publicului, referitoare la problematica dezbaterii”, a spus Ion Lungu. El a explicat că a făcut referire la modul concret în care municipalitatea suceveană s-a implicat și se implică în gestionarea crizei refugiaților, insistând și pe aspectul că „pentru noi sucevenii fiind o datorie aproape fraternă (s.r.) să fim alături de oamenii din Cernăuți și din această regiune”.

Pe de altă parte, l-a asigurat pe maestrul Matei Vișniec, cât și pe suceveni că indiferent de vremurile grele pe care le trăim cu toții, la Suceava actul cultural și teatrul în mod special nu va avea de suferit din punct de vedere al finanțării. „La Suceava, calendarul evenimentelor culturale din 2022 va fi respectat și se va desfășura conform planificărilor deoarece prin artă, prin cultură, prin dezbatere, prin schimb de idei se poate constitui și o poziție la actele de barbarie care se întâmplă în Ucraina. Mi-a plăcut foarte mult și voi sprijini ideea lansată de maestrul Matei Vișniec, aceea ca, pe scena teatrului sucevean să fie susținute spectacole ale artiștilor din Chișinău și Cernăuți, spectacole cu o tematică care răspund realităților istorice în care trăim”, a conchis primarul Ion Lungu. (D.P.)

Vezi si

ISU Suceava: 10 incendii provocate de coșurile de fum necurățate sau neizolate în doar 24 de ore

Încă de la debutul sezonului rece, dar și pe toată perioada acestuia, Inspectoratul pentru Situații …

One comment

  1. Ne aduceau tigari ieftine…le rămânem datori….plus evaziune fiscală