Thursday , April 8 2021

Lungu le cere sucevenilor “să nu se culce pe-o ureche” chiar dacă, acum, situația la Suceava a pandemiei este mai bună decât în alte locuri

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, continuă să ceară cetățenilor să aibă o conduită prudentă față de contextul pandemic actual, manifestată prin respectarea regulilor de protecție. Edilul a cerut sucevenilor, în conferința de presă de miercuri, „să nu se culce pe-o ureche” doar pentru motivul că situația în municipiul reședință de județ este mult mai bună decât este în restul țării.

„Sigur, aparent am sta bine. Totuși, dacă ne uităm la situația reală, la gradul de încărcare al spitalului pe de o parte, la faptul că ne aflăm într-un nou val de pandemie, valul trei, faptul că este tot mai prezentă la Suceava tulpina britanică, nu cred că trebuie să ne culcăm pe o ureche”, a spus primarul.

În sensul acesta, edilul a făcut referire și la situația de la nivelul spitalului județean la care se adaugă tot mai numeroase cazuri de „tulpină britanică” a noului coronavirus. „Rata de infectare la noi în Suceava era marți de 1,64 la mie. Aparent am sta bine. Totuși dacă ne uităm la situația reală la gradul de încărcare al spitalului, la faptul că ne aflăm într-un nou val de pandemie, la faptul că e tot mai prezentă la Suceava această tulpină britanică eu zic că nu trebuie să ne culcăm pe o ureche. Trebuie să fim prudenți, să respectăm regulile, purtarea măștii, distanțarea socială și igiena personală”, a declarat Ion Lungu.

Potrivit edilului, la Suceava sunt circa 600 de locuri disponibile pentru vaccinare. „Fac apel la suceveni să se programeze pe platformă, să se vaccineze în număr cât mai mare astfel încât în toamnă să avem o imunizare cât mai bună în orașul nostru”, a spus Ion Lungu. În ultima săptămână, în centrele municipalității s-au vaccinat 1453 de persoane din care 840 cu Moderna, 390 cu Pfizer și 223 cu Astra Zeneca. (D.P.)

Vezi si

Şapte noi stații de încărcare pentru automobilele electrice în municipiul Suceava

În municipiul Suceava vor fi amenajate șapte noi stații de încărcare pentru autovehicule electrice, a …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *