Monday , September 26 2022

Locul I la Olimpiada Națională de Istorie, obținut de eleva Simina Buculei, de la Colegiul Național ”Nicu Gane” Fălticeni

În perioada 18-21 aprilie, a avut loc la Târgu Mureș etapa națională a Olimpiadei de Istorie, iar elevii suceveni au făcut cinste județului nostru, obținând rezultate pe măsura muncii lor. Locul 1, la clasa a XII-a, a fost câștigat de eleva Simina Buculei, de la Colegiul Național ”Nicu Gane” Fălticeni. Eleva, care a fost îndrumată de prof. Vasiliu Anișor, studiază la profilul Filologie și este cea care a obținut singura medie de 10 la simularea Bacalaureatului din județul Suceava, care a avut loc în urmă cu două săptămâni.

Elevii suceveni participanți la etapa națională a Olimpiadei de Istorie

La Olimpiada națională de Istorie au mai fost obținute trei mențiuni, de către elevi din clasele IX-XI. Este vorba despre Andrea Maria Berariu, cl. a IX-a, de la Colegiul Național ”Mihai Eminescu” Suceava, prof. îndrumător Rodica Cozaciuc; Bianca Pătrăucean, cl. a X-a, de la Colegiul Național ”Eudoxiu Hurmuzachi” Rădăuți, prof. îndrumător Ana Gabriela Pogorevici; elev caporal Timotei Alecu, cl. a XI-a, de la Colegiul Național Militar ”Ștefan cel Mare” Câmpulung Moldovenesc, prof. îndrumător Petrică Ciocan.

”Mă bucur foarte mult de rezultatele elevilor, apreciez în mod deosebit munca colegilor profesori și sper ca la anul să avem mai multe locuri la faza natională. Anul acesta am avut câte un loc de nivel. Suceava este un județ cu profesori dedicați și performanți, care fac cinste disciplinei Istorie. Departajarea elevilor s-a făcut la sânge – exigența evaluatorilor a fost maximă. Suntem printre primele județe în clasamentul din acest an”, a declarat Daniel Hrenciuc, inspector de Istorie în cadrul IȘJ Suceava, care a apreciat organizarea Olimpiadei naționale de Istorie ca fiind una impecabilă, la care au participat 250 de elevi din toată țara. (O. NUȚU)

Vezi si

Amplă acțiune a Poliției în zona școlilor din municipiul Suceava. Au fost verificate 20 de baruri și 22 de magazine, fiind  legitimate 574 de persoane

În perioada 20 – 22.09.2022, zilnic, între orele 09.30 – 21.00, la nivelul Poliției Municipiului …

One comment

  1. Mai lăsați ne cu locurile 1 obținute de Vasiliu Mai avea anii trecuți o fata care tot ocupa locurile la Olimpiada și nu a urmat nimic în domeniul Istoriei,memora ceva pentru diplomele profesorului,ei nu i au folosit la nimic.