Saturday , October 1 2022

Licitație de peste 6 milioane de euro pentru un complex de natație la Vatra Dornei

Obiectivul de investiții „Bazin de înot, Municipiul Vatra Dornei, zona Lunca Dornei, județul Suceava” cuprinde 3 bazine de înot, (bazin înotători, bazin neînotători și bazin bălăcittermen folosit chiar în studiul de fezabilitate), tobogan cu apă, dar și spații pentru SPA, bowling și fitness. Intreg complexul va fi amplasat pe o suprafață de 14.792 mp. Valoarea estimată a contractului este de 31.989.432,17 lei, fără TVA, iar durata totală a contractului va fi de 60 de luni, din care proiectarea va fi pe o perioadă de 4 luni, execuția de lucrări pe o perioadă de 20 luni și perioada de garanție de bună execuție a lucrărilor de 36 luni.

Compania Națională de Investiții a inițiat procedurile pentru o licitație deschisă în vederea atribuirii contractului pentru proiectare, execuție lucrări și asistență tehnică din partea proiectantului pentru obiectivul de investiții „Bazin de înot, Municipiul Vatra Dornei, zona Lunca Dornei, județul Suceava”. Valoarea estimată este de 31.989.432,17 lei, fără TVA, și este compusă din: 1.638.309,64 lei – Cheltuieli pentru proiectare și asistență tehnică a proiectantului; 29.787.448,00 lei – Cheltuieli pentru investiția de bază din care: 22.052.004,00 lei pentru construcții și instalații; 494.977,00 lei pentru montaj; 6.135.489,00 lei utilaje cu montaj; 218.214,00 lei pentru utilaje fără montaj și 847.823,00 lei – dotări; 563.674,53 lei reprezintă alte cheltuieli din care: 450.939,62 lei pe organizare de șantier ; 112.734,91 lei pe Cheltuieli conexe. Criteriul de atribuire va fi „cel mai bun raport calitate – preț” cu 60% componenta financiară (prețul ofertei) iar câte 20% vor fi punctaje pe criterii tehnice: „organizarea și metodologia” și „experiență profesională”. Deși anunțul de participare a fost dat spre publicare pe data de 13 februarie, termenul final de depunere al ofertelor va fi data de 17 mai, termenul de valabilitate al ofertei trebuind să fie de cel puțin 12 luni. Durata totală a contractului va fi de 60 de luni din care proiectarea va fi pe o perioadă de 4 luni, execuția de lucrări pe o perioadă de 20 luni și perioada de garanție de bună execuție a lucrărilor de 36 luni.

Destinația de agrement a obiectivului va fi susținută de cele 3 bazine de înot, (bazin înotători, bazin neînotători și bazin bălăcitacesta este chiar termenul folosit în studiul de fezabilitate), tobogan cu apă, dar și de spațiile pentru SPA, bowling și fitness. Toboganul cu apă, amplasat în zona centrală, între bazinul înotători și bazinul neînotători, va avea formă sinusoidală și va putea fi accesat de pe o platformă situată la cota ^5,70m, la care se ajunge pe o scară deschisă, din beton. Clădirea se propune a se realiza cu regimul de înălțime D^P^1E. Înălțimea nivelurilor (de pe placă pe placă) va fi de: 3,60m la demisol; 3,60m la parter; 6,70m în zona bazinelor.

Parterul este dominat de spațiul piscinei unde se află trei bazine de înot: un bazin pentru înotători cu dimensiunile de 13,50m x 25,00m și adâncimea de 2,00m, un bazin pentru neînotători cu dimensiunile 10,00m x 11,00m și adâncimea de 1,30m și un bazin pentru bălăcit pentru copii, cu o formă trapezoidală, având suprafața luciului de apă de 20,00 mp și adâncimea de 0,60 m. La etaj, (cota +3,60), în zona bazinului înotători se amenajează un sector de tribune, pentru însoțitorii celor care participă la diverse manifestări de natație. La demisol s-a prevăzut o spălătorie de uz intern pentru spălarea lenjeriei (prosoape, cerșafuri, halate), solicitate de clienți. Circuitul rufăriei va urma un flux igienic, pe trasee diferite, rufele murdare fiind depozitate separat de rufele curate. Rufele murdare vor ajunge în spațiul de la demisol prin intermediul unui tobogan pentru rufe, care poate fi accesat la parter în zona recepției. Rufele vor fi preluate apoi în spălător unde vor fi spălate apoi uscate.

Clădirea se va amplasa în zona centrală a parcelei, între parcarea publică de la est (investiție în curs de derulare) și luciul de apă existent la vest. Intrarea publicului la bazinele de înot și în zona SPA se va face controlat, începând din zona de recepție (de unde vor ridica echipament specific) și urmând apoi traseul spre vestiarele cu filtre sanitare, prevăzute separat pentru femei și bărbați. Vestiarele vor fi prevăzute cu cabine de schimb, dulapuri pentru garderobă, grupuri sanitare, dușuri și dotate cu uscătoare de păr.

Intrările în bazinele de înot se vor face prin trecerea prin pediluvii, care nu vor putea fi evitate de utilizatori și vor fi alimentate cu apă cu un nivel al clorului rezidual liber de 2mg/litru. Pentru personalul care va deservi zona piscinei (instructori) s-au amenajat vestiare separate. În zona acestor vestiare s-a prevăzut și un cabinet de prim ajutor.

În zona SPA s-au prevăzut 3 saune: finlandeză, umedă și de sare, bazin cu apă rece, dușuri, zonă relaxare. Din spațiul bazinelor se poate ieși pe o terasă deschisă, parțial acoperită, cu orientare spre sud și spre râul Dorna. Utilizatorii sălii de bowling și a sălii de fitness, după accesul în zona recepției vor ajunge în spațiile respective, pentru bowling la demisol și pentru fitness la etaj, pe scara de acces principală sau cu ascensorul pentru persoane, care este dimensionat și pentru persoanele imobilizate în scaunul cu rotile. Persoanele care vor practica fitness-ul se vor prezenta la recepție și se vor echipa în ținuta de sală în vestiare, prevăzute cu dușuri și grupuri sanitare, separate pe sexe. De asemenea, persoanele care vor practica jocul de bowling, vor fi primite într-un spațiu de recepție. Acestea vor avea acces la un grup sanitar propriu, amenajat pe sexe.

Parcela de teren pe care se propune realizarea investiției este situată în intravilanul municipiului Vatra Dornei, zona Lunca Dornelor (adiacent râului Dorna) și are suprafața totală de 14.792 mp. Parcela este mărginită în partea sudică de râul Dorna, la vest de un lac de agrement, la nord de parcelă aflându-se calea ferată. Accesul la parcela de teren se face din Calea Transilvaniei situată la est de amplasament, printr-o alee carosabilă cu lățimea de 5 m care conduce publicul în zona intrării în clădire. Accesul publicului în clădire se va asigura prin două pachete de trepte și o rampă pentru persoanele cu handicap.

Precizăm că la faza „studiu de fezabilitate” au fost luate în calcul două așa numite „scenarii” cu privire la această investiție. Primul și al doilea scenariu aveau în vedere a se realiza: clădire publică de agrement și bazin înot; producere energie din surse regenerabile; platformă carosabilă – parcare, alee carosabilă și alei pietonale; spațiu de joacă pentru copii; amenajări exterioare. În ce consta diferența dintre cele două scenarii? Ei bine suprastructura construcției în scenariul 1 s-a propus a fi realizată din lemn iar în scenariul 2 s-a propus realizarea unei suprastructuri metalice. Analiza financiară a fost efectuată din punctul de vedere al proprietarului investiției și a fost realizată pentru o perioadă de referință de 25 de ani, analiza cost-beneficiu a fost efectuată din punctul de vedere al proprietarului investiției și a fost realizată pentru o perioadă de referință de 25 de ani. Rata de actualizare utilizată în cadrul analizei financiare este de 8% (pentru moneda națională – RON). Pentru calculul veniturilor s-a luat în considerare o taxă de 10 lei / oră, cu o rată de ocupabilitate de 75 %. Proiectul generează venituri directe mici, fiind un proiect pentru un obiectiv de interes public. În final, a prevalat scenariul al doilea. (D.P.)

Vezi si

Au fost arestați doi indivizi din Rădăuți care au furat dintr-o casă o casetă de valori cu 50.000 euro, 80.000 lei și 30 g bijuterii din aur

Parchetul de pe lângă Judecătoria Rădăuţi  a anunîat vineri, 30 septembrie, că doi bărbați din …