Friday , December 1 2023

Licitația pentru proiectarea „zonei de agrement Parcul Şipote” a fost reluată

La câteva zile după ce a fost anulată licitația pentru realizarea documentației referitoare la modernizarea Parcului Şipote din cauza neprezentării niciunui ofertant, Primăria Suceava a reluat demersul. Potrivit datelor postate după amiaza zilei de luni, 22 noiembrie pe SEAP, procedura de atribuire a rămas în continuare aceeași: procedură simplificată. Asta înseamnă că termenele sunt mai scurte de cât la licitația deschisă. În cazul de față, termenul de depunere stabilit de Primărie este data de 6 decembrie.

Ca și data trecută, când nu s-a prezentat nimeni la licitație, condițiile au rămas aceleași: Criteriul de atribuire este „cel mai bun raport calitate – preț” iar valoarea estimată a contractului de servicii era de 650 de mii de lei. De altfel, nu s-a modificat nici componenta financiară în cadrul criteriului de atribuire care reprezintă și de această dată numai 40% din punctaj, 39% reprezentând punctajul pentru experiența relevantă a experților tehnici – arhitectură, arhitectură peisageră, construcții – și câte 7% pentru: abordarea propusă pentru implementarea contractului; resursele umane și realizările corespunzătoare ale echipei; atribuțiile membrilor echipei în implementarea activităților contractului și, dacă este cazul, contribuția fiecărui membru al grupului de operatori economici, precum și distribuirea și interacțiunea sarcinilor și responsabilităților dintre ei.

Serviciile constau în: elaborare studii de teren (studiu topografic, avizat OCPI, cu evidențierea numerelor cadastrale, studiu geotehnic, studiu de mobilitate/trafic, studiu de evaluare al potențialului arheologic al perimetrului studiat, studiu hidrologic, studiu de cartare/zonificare a vegetației și faunei); elaborare expertiză tehnică, Studiu de Fezabilitate și documentație pentru obținerea avizelor, acorduri (și autorizații) conform certificatului de urbanism, inclusiv obținerea lor; elaborare Proiect Tehnic și detalii de executare de execuție, documentațiile tehnice pentru autorizații de construire și organizare execuție.

Durata pentru care se va încheia respectivul contract de servicii este de 24 de luni. Potrivit datelor prezentate pe SEAP alături de anunțul de participare simplificat, cei care vor elabora documentația pentru zona de agrement Parcul Şipote vor trebui să respecte și cele specificate în tema de proiectare, document care a fost îndelung discutat și dezbătut și care a fost atașat la documentația aferentă licitației în cauză.

Reamintim că prima licitație din acest an organizată de Primărie pentru atribuirea contractului de întocmirea documentatiei tehnico-economică pentru proiectul „Zona de agrement Parc Şipote” a fost în data de 18 noiembrie. Întrucât până la ora 15:00 când trebuia să fie deschiderea ofertelor pentru proiectarea zonei de agrement „Parcul Şipote” nu s-au prezentat oferte, Primăria a fost nevoită să anuleze procedura. Probabil că în contextul în care există o anumită presiune privind realizarea unui proiect în sensul de a se evita o eventuală preluare a Parcului iar la Romsilva s-a trecut cât mai rapid posibil la reluarea licitației. (D.P.)

 

Vezi si

Bărbat de 39 de ani, găsit mort într-o casă cuprinsă de flăcări, la Huși – Preutești

În noaptea de miercuri spre joi, în jurul orei 02.30, un bărbat din satul Huși, …