Wednesday , May 18 2022

Un licean din Rădăuți care și-a atacat cu un cuțit trei colegi a fost băgat în arest

Cei patru, elevi la Colegiul Tehnic Rădăuți, s-au luat la harță, după terminarea orelor, iar unul dintre ei, un băiat de 17 ani din Burla, a scos un cuțit și a lovit la întâmplare în colegii săi. În urma atacului, un tânăr de 19 ani, din Vicovu de Sus, a su­ferit  o plagă înțepat- tăiată cu hemo­pneumo­torax drept, contuzii și echimoze faciale și a fost transportat la Spitalul Județean Suceava. Un alt tânăr, de 17 ani, a fost înjunghiat în zona axilei dreapta, fiind evaluat medical la Spitalul Municipal Rădăuți. Agresorul a fost prins imediat de polițiști, el susținând că ar fi fost acostat de către cei trei colegi, care l-au provocat și ar fi încercat să îl lovească, el ripostând cu cuțitul. Aseară, tânărul de 17 ani din Burla a fost reținut pentru 24 de ore, fiind acuzat de  săvârșirea a trei infracțiuni de loviri sau alte violențe.

In cursul zilei de miercuri, 26 ianuarie, în jurul orei 14:00, la Rădăuți a avut loc o agresiune între patru elevi de la Colegiul Tehnic din Rădăuți.  In timpul altercației, care a avut loc după terminarea orelor de curs, pe strada Călărași din Rădăuți, în fața unui restaurant, unul dintre elevi, un băiat de 17 ani și 7 luni din comuna Burla, a scos un briceag și i-a lovit la întâmplare pe cei trei colegi, toți din Vicovu de Sus, cu vârste cuprinse între 17 și 19 ani.

După ce  băiatul din Burla a fugit de la fața locului, cei trei tineri agresați s-au refugiat într-o unitate comercială din zonă de unde au sunat la 112 și au așteptat venirea echipajelor de poliție și ambulanță.

Politistii au acționat cu operativitate în zonă, reușind identificarea autorului în aproximativ 15 minute. Acesta a fost preluat pentru audieri, recunoscând faptele și indicând locul unde a aruncat cuțitul după agresiune, acesta fiind ridicat de către polițiști.

Agresorul susține că se afla împreună cu fratele său pe stradă, moment în care ar fi fost acostat de către cei trei colegi, care l-au provocat și ar fi încercat să îl lovească, el ripostând cu cuțitul.

In urma atacului, un tânăr de 19 ani a suferit leziuni mai grave, respectiv o plagă înțepat-tăiată cu hemopneumotorax drept, contuzii și echimoze faciale. Tânărul a fost transportat la Spitalul Județean Suceava pentru acordare de îngrijiri de specialitate, fiind în afara oricărui pericol. Un alt tânăr de 17 ani a suferit o plagă înțepata în zona axilei dreapta, fiind evaluat medical la Spitalul Municipal Rădăuți.

După efectuarea audierilor și celorlaltor acte procedurale, în prezența apărătorului, polițiștii au dispus reținerea pentru 24 de ore a tânărului de 17 ani și 7 luni pentru săvârșirea a trei infracțiuni de loviri sau alte violențe.

în funcție de concluziile medico-legale și probatoriul administrat, urmează a fi extinse cercetările.  (O.S.)

Vezi si

Patru oferte depuse la licitația pentru bazinul olimpic de 6 milioane de euro de la Dorna

Valoarea estimată a licitației organizate de Compania Națională de Investiții pentru un bazin de dimensiuni …