Friday , March 31 2023

O fetiță de 9 ani din Șcheia, abuzată sexual, avea coșmaruri, iar medicul psihiatru i-a dat Rivotril și agresiunea a continuat doi ani

Un caz revoltător se află pe rolul Judecătoriei Suceava, al unei fetițe de 9 ani, din comuna Șcheia, abuzată sexual de o rudă și de alți consăteni, timp de doi ani, deși părinții au bănuit măcar ce se întâmplă. Doi ani a durat „bănuiala” mamei. La fel și abuzul, nederanjat de nimeni. Cei de la Protecţia Copilului au întrebat-o pe femeie de ce nu a făcut nimic ca să-şi apere fiica, iar femeia a mărturisit: „Eu şi soţul ne-am înţeles să nu vorbim despre asta şi să nu mergem la poliţie, pentru că suntem rude cu Costel şi Dorel B. şi n-am vrut să se audă prin sat”. Un material Libertatea:

Fata avea 9 ani când a fost violată prima oară. Mama ei a bănuit de la început că e agresată, iar tatăl l-a prins pe violator în timp ce o pupa, dar părinţii nu s-au dus la poliţie, de teama rușinii sociale. Abuzul a continuat doi ani, timp în care numărul agresorilor fetiţei a crescut. Trei violatori au fost trimişi în judecată, dar numai unul dintre ei e azi arestat. Povestea nu e dintr-o Românie trecută, medievală, ci de acum câteva luni.

În fiecare noapte, Adina era chinuită de coşmaruri, se zbătea în somn şi se trezea ţipând. Fără nicio noimă, se ridica şi îşi trăgea peste cap pătura cu care era învelită, şi aşa o găseau părinţii treziţi de strigătele ei: împietrită în vârful patului, ca o fantomă. După câteva luni, la cererea mamei, medicul neuropsihiatru care o avea în evidenţe pe fetiţă, i-a prescris Rivotril, un medicament puternic, pentru tratarea epilepsiei ce poate provoaca somnolenţă. Nimeni n-a întrebat-o pe Adina ce visează ea noaptea şi de ce îşi acoperă fața în somn. Abia în august 2020, după doi ani de abuz sexual, fetiţa le-a mărturisit psihologilor că, de fiecare dată după ce agresorul îi dădea pantalonii jos, ea îşi punea o pătură pe cap, de frică să nu vadă ce i se întâmplă.

Nici de la părinți, nici de la şcoala din comună Adina n-a primit prea mult ajutor. „Colegii se poartă urât cu mine şi îmi strigă că sunt «țigancă», «nespălată» şi «handicapată», iar uneori mă lovesc”, mărturiseşte fetiţa. Bătaie şi vorbe urâte primea şi de-acasă, iar în 2019, atunci când Costel B., vărul ei de 23 de ani, a început să se poarte frumos cu ea şi să-i facă declaraţii de dragoste, Adina a crezut că aceasta este iubirea pe care ar trebui să o primească. Avea doar 9 ani atunci.

CITIȚI CONTINUAREA PE LIBERTATEA

Vezi si

Social-democrații și-au stabilit candidaţii pentru primăriile Suceava, Rădăuţi şi Vatra Dornei. Organizația municipală PSD Suceava are șef nou, interimar

Vineri, 31 martie 2023, s-a întrunit Biroul Județean al PSD Suceava. În cadrul şedinţei au …