Tuesday , March 5 2024

La Spitalul Județean Suceava a avut loc a doua prelevare de organe din acest an  

Au fost prelevate corneea și rinichii de la un pacient de 53 de ani, din Dorohoi, aflat în moarte cerebrală. Organele au fost transplantate la unități spitalicești din Iași și București

După o perioadă foarte lungă de timp în care la Spitalul Județean Suceava nu a avut loc nicio prelevare de organe, noaptea trecută, la Spitalul Județean Suceava a avut loc a doua prelevare de organe din acest an. Astfel, au fost prelevate cornea și rinichii de la un pacient de 53 de ani aflat în moarte cerebrală în urma unui accident vascular cerebral hemoragic.

Rinichii au ajuns la doi pacienți din Iași, iar corneea la un pacient din București. ”Mulțumim familiei îndurerate pentru acest gest, pentru puterea de sacrificiu și altruismul de care au dat dovadă. De asemenea, mulțumim și echipelor de chirurgi și anesteziști care au făcut posibilă această intervenție”, a transmis medicul urgentist Dan Teodorovici, purtător de cuvânt în cadrul Spitalului Județean.

La unitatea spitalicească suceveană a mai fost o prelevare de organe în luna februarie, când au fost prelevate corneea și ficatul de la un pacient aflat în moarte cerebrală la secția  de Terapie Intensivă. Organele au fost transplantate la Institutul Clinic Fundeni, respectiv la Spitalul Clinic de Urgențe Oftalmologice.

Menționăm că cele două prelevări de organe la Spitalul Județean Suceava din acest an vin după o perioadă de patru ani în care nu au fost potențiali donatori sau familiile nu au dorit să-și dea acordul pentru această procedură. (Cristina RUȘTI)

 

Vezi si

Constantin Pintilie, fost angajat al Prefecturii Suceava, decedat în urma accidentului de pe trecerea de pietoni din zona Torino, cartierul Burdujeni

Luni dimineață, la prima oră, sirenele au alertat locuitorii cartierului Burdujeni că s-a petrecut o …