Sunday , May 16 2021

La Centrul de vaccinare de la Parcul Zoo Rădăuți nu s-a mai făcut niciun vaccin de o săptămână

Din cauza numărului foarte mic de programări zilnice, pacienții au fost reprogramați pentru vineri, 16 aprilie. Din cele 1.377 de doze folosite duminică în centrele de vaccinare din județ, 487 de persoane au primit prima doză de vaccin iar 890 de persoane au fost vaccinate cu doza a doua. Peste 53.000 de suceveni au fost imunizați până acum împotriva Covid 19

Centrul comunitar de vaccinare amenajat în incinta Parcului Zoo din municipiul Rădăuți nu a mai făcut niciun vaccin în ultimele zile, deoarece numărul persoanelor înscrise pe liste este foarte mic și nu se justifică costurile pentru deschiderea zilnică a centrului, pacienții fiind reprogramați pentru ziua de vineri, 16 aprilie. ”Sunt cam doua-trei persoane programate zilnic și nu se justifică nici deschiderea dozelor de vaccin și nici plata personalului medical pentru șapte zile pe săptămână. Se încearcă o grupare a pacienților într-o singură zi”, a explicat Gabriela Băncilă, purtătoare de cuvânt în cadrul DSP Suceava.

Aproape 1.400 de suceveni s-au vaccinat antiCovid 19 în cursul zilei de duminică. Mai exact, 1.377 de persoane au fost vaccinate. Dintre toate aceste persoane, 487 de persoane au primit prima doză de vaccin iar 890 de persoane au fost vaccinate cu doza a II-a de vaccin. Cele mai multe vaccinări s-au făcut în cursul zilei de duminică, tot la centrul de vaccinare de la Spitalul Județean, unde au fost vaccinate 192 de persoane. La Spitalul din Gura Humorului s-au vaccinat 144 de persoane, 108 la Spitalul Municipal Rădăuți, 66 la Spitalul Siret, 114 la Spitalul Municipal Fălticeni, 96 la Spitalul din Câmpulung Moldovenesc și 180 de suceveni au fost vaccinați duminică, antiCovid 19, la centrul comunitar de vaccinare de la Iulius Mall. La centrul de la Stadionul Vatra Dornei s-au vaccinat 144 de persoane, iar la centrele de la Colegiul Național ”ștefan cel Mare” și școala Gimnazială ”Miron Costin” s-au vaccinat 10, respectiv 72 de persoane. La centrul de la sala de sport a Colegiului Național ”Dragoș Vodă” din Câmpulung Moldovenesc au fost făcute în cursul zilei de duminică, doar 11 vaccinuri. Alte 80 de persoane s-au imunizat împotriva Covid 19 la centrul de vaccinare de la Casa de Cultură Dolhasca, 90 la Sala de Sport Fălticeni și 70 la Casa de Cultură Siret.

Până acum, 53.669 de persoane au fost vaccinate în județul nostru cu o doză de vaccin anticovid 19 și 38.850 de persoane au primit ambele doze de vaccin. (Cristina RUŞTI)

Vezi si

13 cazuri noi de infectare cu coronavirus în județul Suceava. Incidență de 0,29 la mie

13 cazuri de infectare cu coronavirus au fost confirmate în județul Suceava în ultimele 24 …