Wednesday , February 8 2023

Jumătate de milion de lei pentru concertele de aniversare a 635 de ani de la prima atestare a Cetății de Scaun

In perioada 10 – 12 februarie vor avea loc spectacole de muzică ușoară cu cel puțin doi mari artiști de talie națională și spectacole de muzică populară cu cel puțin 10 artiști apreciați la nivel local și național. Nu vor lipsi artificiile, iar pentru invitați vor fi medalii jubiliare cu „Cetatea de Scaun a Sucevei-635 ani”.  

500.000 lei vor fi alocați de Primăria municipiului Suceava pentru organizarea manifestărilor cultural-artistice cu ocazia celebrării a 635 de ani de atestare documentară a Cetății de Scaun a Sucevei, în perioada 10 – 12 februarie a.c..

De altfel, precizăm că prima atestarea documentară a Sucevei consta într-o scrisoare adresată din Cetatea de Scaun a Sucevei, la 10 februarie 1388, de către domnitorul Petru Mușat regelui de atunci al Poloniei. Documentul este strâns legat de numele domnitorului Moldovei, Petru Mușat, cel despre care se consideră că ar fi mutat capitala Moldovei de la Siret la Suceava, construind la vest și est de oraș primele și singurele cetăți din preajma Sucevei.

În viitoarea ședință de Consiliu Local va fi aprobat un proiect de hotărâre în acest sens. „Municipalitatea dorește să marcheze împlinirea a 635 de ani de atestare documentară a Sucevei a Cetătii de Scaun a Sucevei prin organizarea unor evenimente și activități cultural-artistice în perioada 10-12 februarie. Apartenența la trecutul glorios al Cetății de Scaun aduce un fior de mândrie în conștiința colectivă a locuitorilor orașului de astăzi și necesita sărbătorit”, se arată în justificarea demersului inițiat de primarul Ion Lungu.

Potrivit documentației atașate la proiectul de hotărâre vor avea loc spectacole de muzică ușoară cu cel puțin doi mari artiști de talie națională și spectacole de muzică populară cu cel puțin 10 artiști apreciați la nivel local și național. Nu vor lipsi artificiile iar pentru invitați vor fi medalii jubiliare cu „Cetatea de Scaun a Sucevei-635 ani”. „Evenimentul se dorește a reprezenta un moment de referință iar imaginea municipiului să poate fi asociată cu locul unde se desfășoară evenimentele, la o înaltă ținuta artistică, realizate de mari artiști”, a explicat primarul Ion Lungu. (D.P.)

Vezi si

4 percheziții la Suceava și Liteni. Un cimitir de mașini a eliberat certificate false de distrugere pentru autoturisme din care erau apoi vândute piese și părți din caroserie

Miercuri dimineaţă, patru echipe formate din 8 polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii …