Thursday , October 21 2021

Județului Suceava i-a fost alocat un elicopter SMURD

Pentru operarea acestuia se va înființa un Punct de Operare Aeromedicală în zona montană, la Câmpulung Moldovenesc. „Astfel se va permite optimizarea intervențiilor în zona montană în caz de accidente, avalanșe, incendii sau pentru căutări”, a declarat președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur 

Județului Suceava i-a fost alocat un elicopter SMURD, achiziționat de Ministerul Afacerilor Interne. Misiunile în situații de urgență vor putea fi executate în comun de MAI și Ministerul Apărării Naționale.

„Arondarea unui elicopter SMURD pentru județul Suceava și înființarea acestui punct de operare va permite optimizarea intervențiilor în zona montană în caz de accidente avalanșe, incendii sau pentru căutări”, a declarat președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur.

Potrivit unei informări oficiale de la MAI, baza de operare pentru acest elicopter va fi la Câmpulung Moldovenesc. „Primăria acestui municipiu ne va acorda un teren, pe care Consiliul Județean Suceava va amenaja un Punct de Operare Aero-medicală, în zona montană, locația fiind deja aprobată de Departamentul pentru Situații de Urgență. Elicopterul SMURD repartizat județului Suceava a fost achiziționat de Inspectoratul General de Aviației al MAI în baza unui program de investiții specifice de căutare – salvare”, a precizat președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur.

Anunțurile au fost făcute de Gheorghe Flutur la finalul ședinței deliberativului județean de marți, 30 martie, președintele Consiliului Județean reiterând că administrația județeană suceveană va construi și un heliport la Spitalul Județean Suceava. (D.P.)

Vezi si

150 de polițiști din Suceava și șapte județe învecinate, cu zeci de mașini și radare, angrenați joi și vineri într-o acțiune mamut pe șoselele din județ

În perioada 21 – 22 octombrie 2021, Serviciul Rutier – IPJ Suceava, sub coordonarea Direcției …