Wednesday , May 18 2022

Lungu: Am semnat contractul pentru proiectarea Parcului Şipote. Luna viitoare aprobăm tema de proiectare pentru Pădurea Parc Zamca

”Mă bucură faptul că la semnarea contractului au venit de la București specialiști, arhitecți, care deja au mers pe teren. Semnarea acestui contract este foarte importantă în depunerea proiectului la finanțare pe fonduri europene. Totodată, am avut o întâlnire cu Comisia tehnică desemnată de Consiliul Local pentru realizarea Temei de proiectare la Padurea Parc Zamca. A fost prezentat draftul documentației. Ne dorim ca în ședinta ordinară a lunii februarie 2022 să aprobăm in Consiliul Local Tema de Proiectare pentru Pădurea Parc Zamca”, a declarat,  ieri, primarul Ion Lungu.

 

Ion Lungu, primarul municipiului Suceava,  anunțat miercuri dimineață că a  semnat contractul pentru realizarea documentației tehnico-economice pentru proiectul “ZONA AGREMENT PARC ȘIPOTE “, cu firma care a câștigat licitația – S.C.ARIA 42 STUDIO SRL BUCUREȘTI.

Valoarea contractului este 650.000 lei fără TVA, iar durata contractului este de 24 de luni, primele 10 luni pentru realizarea documentației, iar 14 luni vor fi destinate asistenței tehnice acordate beneficiarului pe perioada evaluării proiectului si ulterior până la semnarea contractului de finanțare.

”Mă bucură faptul că la semnarea contractului au venit de la Bucuresti specialiști, arhitecți,  care deja au mers pe teren. Semnarea acestui contract este foarte importantă în depunerea proiectului la finanțare pe fonduri europene. Totodată, a am avut o intâlnire cu Comisia tehnică desemnată de Consiliul Local pentru realizarea Temei de proiectare la Padurea Parc Zamca. A fost prezentat draftul documentației. Ne dorim ca în ședinta ordinară a lunii februarie 2022 să aprobăm in Consiliul Local Tema de Proiectare pentru Pădurea Parc Zamca”, a declarat primarul Ion Lungu.

Reamintim că obiectul contractului pe care Aria 42 Studio SRL București l-a încheiat cu Primăria Suceava îl constituie achiziționarea unui serviciu de specialitate pentru întocmirea documentației tehnico-economice respectiv documentație tehnico-economice pentru proiectul „Zona de agrement Parc Şipote”, ce are în vedere reconversia și refuncționalizarea unui teren degradat din municipiul Suceava în vederea îmbunătățirii, revitalizării, reducerii poluării aerului și promovării măsurilor de reducere a zgomotului în mediul urban. Serviciile constau în: elaborare studii de teren (studiu topografic, avizat OCPI, cu evidențierea numerelor cadastrale, studiu geotehnic, studiu de mobilitate/trafic, studiu de evaluare al potențialului arheologic al perimetrului studiat, studiu hidrologic, studiu de cartare/zonificare a vegetației și faunei); elaborare expertiză tehnică; elaborare studiu de fezabilitate; elaborare documentație pentru obținerea avizelor și acordurilor conform certificatului de urbanism, inclusiv obținerea lor; elaborare proiect tehnic și detalii de executare de execuție, inclusiv DTAC și DTOE; soluția tehnică trebuie să includă și soluțiile tehnice pentru branșamentele la rețelele tehnico-edilitare (apă, canalizare, energie electrică, telecomunicații); elaborare cerere de finanțare și a anexelor solicitate de ghidul solicitantului; asistență acordată beneficiarului pe parcursul depunerii proiectului; asistență acordată beneficiarului pe parcursul evaluării proiectului și ulterior până la semnarea contractului de finanțare ca de exemplu posibile clarificări solicitate de evaluatori. (O.S.)

Vezi si

Patru oferte depuse la licitația pentru bazinul olimpic de 6 milioane de euro de la Dorna

Valoarea estimată a licitației organizate de Compania Națională de Investiții pentru un bazin de dimensiuni …

2 comments

  1. Primarul Lungu si presed. Cons. Jud. Suceava Flutur de 20 ani in campaniile electorale au promis investitii in noi locuri de munca (dupa ce au distrus societatile industriale ) in industrie, retele rutiere si dupa cum se vede nici o promisiune indeplinita si judetul Suceava este pe ultimile locuri din tara ca numar de locuri de munca existente si cu cele mai mici salarii din tara . de sosele nici nu mai pomenim suntem cu retele rutiere ca acum 60 ani !!!
    Primarul Lungu si presed. Cons. Jud. Suceava au mai promis de multe ori ca vor construi o sala polivalenta in municipiul resedinta de judet Suceava (cum au toate judetele ) , un stadion , spunand cu tarie in campaniile electorale din ultimii sapte ani ca au deja locul, proiectiul , fundatia si utilitatile stabilite unde se vor construi sala polivalenta si stadionul , DIN PACATE CA DE OBICEI DUPA CUM SE VEDE NU S-A FACUT NIMIC SI ACESTIA NICI NU MAI POMENESC DE SALA POLIVALENTA SI STADION , POATE II INTREABA CINEVA SI LE SOLICITA O” DARE DE SEAMA” IN ACEST SENS !!!!

  2. Acest parc a fost amenajat inainte 1989 ca o bjuterie a Sucevei , au fost plantati aici arbori ornamentali pe zone , alei superbe luminate , siguranta plimbarii si seara, dupa 1989 a intrat si parcul in procesul de demolare si acaparare haotica, sa speram ca acum nu va deveni, ca si altele , locuri pt. domeniile marilor imbuibati ai vremii !!!!