Tuesday , September 27 2022

Ion Lungu a cerut premierului Ciucă amânarea până la 1 ianuarie 2024 a termenului de modificare a sistemului de impozitare locală

Ion Lungu, primarul municipiului Suceava, a participat luni, 11 iulie, la Bucuresti, la Palatul Victoria, la o întâlnire cu prim-ministrul Nicolae Ciucă și cu mai mulți membri ai Guvernului.

Discuția s-a axat pe tema anunțatelor modificări ale Codului Fiscal, iar edilul Sucevei a cerut, în numele Asociației Municipiilor din România, prorogarea termenului de modificare a sistemului de impozitare locală la 1 ianuarie 2024 și menținerea pentru 2023 a modalității actuale de stabilire a impozitelor pe  clădiri și terenuri.

”Acest lucru este necesar pentru a avea timp să pregătim logistica, noile programe informatice, instruirea salariaților pentru noile reglementări. De asemenea, am solicitat să se aprobe până la sfârșitul anului 2022 Codul Finanțelor Publice Locale, în care să fie tranșată reglementarea impozitelor și taxelor locale în totalitate”, a declarat primarul Lungu, la finalul discuțiilor cu premierul Ciucă. (O.S.)

 

 

Vezi si

 Razie de amploare în Fălticeni. Peste 100 de amenzi aplicate; trei șoferi bețivani sau fără permis au ajuns în arest 

Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Fălticeni au organizat luni, 26 septembrie 2022, între orele 08.00 …