Friday , January 27 2023

Interviurile din cadrul concursului pentru directori școlari încep mâine și se vor desfășura pe parcursul a trei zile

În perioada 16-18 martie, IŞJ Suceava a programat 58 de interviuri. Ca și în sesiunea de la finalul anului 2021, există posturi de director școlar care nu au candidați, fie pentru că nu s-au înscris la concurs, fie nu au promovat proba scrisă. Sunt și câteva posturi care înregistrează concurență de doi candidați pe loc. Astfel, pentru posturile vacante de director de la școala Gimnazială ”Aurelian Stanciu” Salcea și școala Gimnazială ”Hatmanul Şendrea” Dolheștii Mari au optat câte doi candidați. De asemenea, posturile de director adjunct de la Liceul Tehnologic ”Oltea Doamna” Dolhasca și Centrul Şcolar de Educație Incluzivă ”Sf. Andrei” Gura Humorului au atras fiecare câte doi candidați.

Inspectoratul Şcolar Județean Suceava a publicat graficul de desfășurare a interviurilor din cadrul concursului pentru ocuparea funcțiilor vacante de director și director adjunct din unitățile de învățământ preuniversitar, sesiunea ianuarie-aprilie 2022. Aceasta este a doua și ultima probă din cadrul concursului și vor participa acei candidați care au promovat probă scrisă cu note mai mari de 7. Este vorba despre 56 de candidați, care au înregistrat una sau două opțiuni privind funcțiile vacante, drept urmare au fost programate 58 de interviuri. IșJ Suceava și-a propus să evalueze toți candidații pe parcursul a trei zile, în perioada 16-18 martie. În cazul în care membrul vreunei comisii nu va putea fi prezent, interviurile vor fi reprogramate, termenul pentru această probă fiind 25 martie.

Ca și în sesiunea de la finalul anului 2021, există posturi de director școlar care nu au candidați, fie pentru că nu s-au înscris la concurs, fie nu au promovat proba scrisă. Sunt și câteva posturi care înregistrează concurență de doi candidați pe loc. Astfel, pentru posturile vacante de director de la Şcoala Gimnazială ”Aurelian Stanciu” Salcea și Şcoala Gimnazială ”Hatmanul Şendrea” Dolheștii Mari au optat câte doi candidați. De asemenea, posturile de director adjunct de la Liceul Tehnologic ”Oltea Doamna” Dolhasca și Centrul Şcolar de Educație Incluzivă ”Sf. Andrei” Gura Humorului au atras fiecare câte doi candidați.

Interviul este evaluat cu punctaje exprimate prin numere de la 0 la 10 de către fiecare membru al comisiei. Rezultatul probei de evaluare a interviului se poate contesta în termen de maximum 24 de ore de la afișarea rezultatului. Soluționarea contestațiilor se realizează la nivelul comisiilor constituite în alt județ decât cel în care are loc proba de interviu, conform repartizării realizate de comisia națională de monitorizare și coordonare a concursului.

În cadrul acestui concurs, sunt vacante 93 de funcții de conducere în unitățile de învățământ din județul Suceava – 67 de director și 25 de director adjunct și postul de director pentru Centrul Județean de Excelență Suceava. Afișarea rezultatelor finale ale concursului va avea loc în data de 29 martie. (Oana NUȚU)

Vezi si

Canotorii suceveni Ancuța Bodnar și Marius Cozmiuc, premiați la Gala Sportivul Anului 2022, ca membri ai celor mai bune echipe

Joi seară, la Opera Națională din București a avut loc Gala Sportivul Anului 2022, eveniment …