Thursday , July 25 2024

Intervenții ale pompierilor după furtuna turbată care a lovit Suceava marți după-amiază (FOTO-VIDEO)

Furtuna deosebit de puternică abătută marți după-amiază asupra orașului Suceava și împrejurimilor a doborât copaci și a inundat mai multe străzi, curți și subsoluri.

Pompierii ISU Suceava, împreună cu lucrătorii SVSU, au fost solicitați să intervină în localitățile Suceava, Gura Humorului, Capu Câmpului, Plopeni, Moara, Șcheia și Mălini.

Astfel, la Moara, pompierii au evacuat apa care a s-a adunat în curțile mai multor case, fiind inundate subsoluri și garaje.

Ca de obicei la o rupere de nori, în fața Gării Burdujeni s-a format un lac imens, canalizarea fiind depășită și de această dată.

De asemenea, pe mai multe străzi din Suceava circulația s-a desfășurat cu dificultate din cauza apei de pe carosabil.

La ora 19.00, maior Alin Găleată, purtător de cuvânt al ISU Suceava, a transmis un bilanț al  intervențiilor pompierilor militari suceveni, în urma manifestării fenomenelor meteo periculoase.

Astfel, la Gura Humorului a fost o intervenție pentru îndepărtarea materialelor de construcție distruse, la un acoperiș de casă luat de vânt și o intervenție pentru evacuarea apei dintr-o curte. La Capu Codrului o intervenție pentru evacuarea apei dintr-o curte inundată. La Salcea s-a intervenit pentru îndepărtarea materialelor de construcție distruse, la un acoperiș de casă luat de vânt. La Plopeni a fost o  intervenție pentru tăierea unui arbore căzut pe un autoturism și misiuni de evacuare a apei din două beciuri ale unor gospodării.

În comuna Moara au fost nu mai puțin de șase misiuni de evacuare a apei din subsoluri și curți.

În municipiul  Suceava au avut loc patru misiuni de evacuare a apei dintr-un garaj, un subsol, o curte și din parcarea Gării Suceava Nord (Burdujeni).

Misiunile pompierilor au fost asigurate cu 12 autospeciale de stingere, o autospecială pentru descarcerare și 60 de militari.

Suceava și mai multe localități din apropiere au fost marți după-amiază sub COD ROȘU de vijelii, grindină și averse puternice. Conform avertizării, în unele locuri aversele torențiale au atins peste 50 l/mp, în multe zone semnalându-se și grindină de mari dimensiuni. (O.S.)

Vezi si

Dinos and Sea Monsters: expoziție de animale marine gigant și dinozauri animatronici, în parcarea Iulius Mall Suceava

O parte dintre misterele erei mezozoice pot fi descoperite în parcarea Iulius Mall, prin intermediul …