Wednesday , February 8 2023

Adjuncții de la Inspectoratul Școlar, schimbați din funcții

Inspectorii generali adjuncți ai IȘJ Suceava Puiu și Anton au fost schimbați din funcții cu inspectorul de fizică Petru Crăciun și profesorul fălticenean Gabriel Matei. O altă schimbare valabilă începând de luni reprezintă preluarea postului de director al Casei Corpului Didactic Suceava de către profesorul Traian Alin Pușcă. Această funcție a fost ocupată până vineri, 25 martie, de Manuela David, profesoară și fostă inspectoare școlară.

Schimbări la șefia Inspectoratului Școlar Județean Suceava, începând de luni, 28 martie. Inspectorii școlari generali adjuncți Ioan Puiu și Ciprian Anton vor fi înlocuiți, prin ordin de ministru, de inspectorul de fizică Petru Crăciun și profesorul Gabriel Matei, fost director al Colegiului “Vasile Lovinescu” Fălticeni.

O altă schimbare valabilă începând de luni reprezintă preluarea postului de director al Casei Corpului Didactic Suceava de către profesorul Traian Alin Pușcă. Această funcție a fost ocupată până vineri, 25 martie, de Manuela David, profesoară și fostă inspectoare școlară.

”Azi (vineri, n.red.) a venit o adresă de la Ministerul Educației prin care am fost înștiințați că pe posturile de inspectori generali adjuncți au fost numiți Petru Crăciun, care este inspector de fizică, și Gabriel Matei, fost director al Colegiului <Vasile Lovinescu> Fălticeni. De asemenea, tot de luni, postul de director al Casei Corpului Didactic Suceava va fi ocupat de fostul director al Școlii Gimnaziale Vatra Moldoviței, Traian Alin Pușcă”, a declarat Grigore Bocanci, șeful IȘJ Suceava, care a precizat că nu are cunoștință de motivația ministerului pentru operarea acestor schimbări.

Ioan Puiu, inspector general adjunct ISJ Suceava

Amintim că profesorul Ioan Puiu a fost numit inspector școlar general adjunct prin detașare în interesul învățământului, prin ordin de ministru, în data de 30 decembrie 2019. Acesta a fost foarte mulți ani inspector pentru învățământ primar în cadrul IȘJ Suceava, fiind înlocuit din funcție la finalul lunii august 2019, după care s-a încadrat ca profesor de handbal la Liceul cu Program Sportiv Suceava.

Ciprian Anton

Ciprian Anton, profesor de sport la Liceul cu Program Sportiv Suceava și antrenor cu licență A UEFA, fusese numit în data de 1 septembrie 2020 inspector școlar la disciplina educație fizică și sport, iar trei săptămâni mai târziu fusese numit de către Ministerul Educației inspector școlar general adjunct. (O. NUȚU)

 

Vezi si

4 percheziții la Suceava și Liteni. Un cimitir de mașini a eliberat certificate false de distrugere pentru autoturisme din care erau apoi vândute piese și părți din caroserie

Miercuri dimineaţă, patru echipe formate din 8 polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii …