Saturday , March 25 2023

Individ oleacă băut, prins de polițiști de două ori la volanul unui Volkswagen Golf în care se aflau încă 13 persoane

Joi, la ora 13.55, pe raza comunei Vama, polițiștii au observat un autoturism marca Volkswagen Golf  circulând pe D.N. 17, sensul de mers Câmpulung–Moldovenesc către Molid.  Datorită faptului că existau informații precum în interiorul autoturismului s-ar afla mai multe persoane decât numărul maxim prevăzut în certificatul de înmatriculare (5), mașina a fost oprită, iar la volan se afla V.P., de 37 ani, domiciliat în Câmpulung-Moldovenesc. Acesta avea permisul de conducere, certificatul de înmatriculare, precum și polița R.C.A.valabile, însă cartea de identitate era expirată din data de 09.08.2022. Au fost legitimate restul persoanelor din autoturism, constatându-se că în interior se aflau un număr total de 14 pasageri (5 majori și 9 minori).

Șoferul emana halena alcoolică și fiind testat cu aparatul etilotest, rezultatul a fost de 0,17% alcool pur în aerul expirat, dar bărbatul a refuzat să meargă la Spitalul Municipal Câmpulung-Moldovenesc, în vederea recoltării de probe biologice.

Șoferului i s-a adus la cunoștiință de către polițiști că se va întocmi un proces verbal de constatare a contravenției pentru conducerea autovehiculelor având o concentrație de până la 0,40mg/l alcool pur în aerul expirat și pentru transportul în autovehicul a mai multe persoane decât numărul de locuri stabilite în certificatul de înmatriculare, precum și proces verbal de constatare a contravenției pentru cartea de identitate expirată. De asemena, i s-a eliberat și o dovadă fără drept de circulație pentru permisul de conducere reținut. El a fost informat și că dacă  va conduce în următoarele 90 de zile autovehicule pe drumurile publice, începând din acel moment, va săvârși infracțiunea de “conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.

La aproximativ 15 minute după încheierea documentelor, bărbatul  a fost surprins din nou, conducând același  Volkswagen Golf, pe D.N. 17, către Molid, fapt pentru care i s-a făcut din nou semnalul regulamentar de oprire, conducătorul autoturismului oprind la aproximativ 400 de metri de locul în care a fost oprit inițial. Și de această dată, în interiorul autoturismului au fost identificate 14 persoane (5 majori și 9 minori). De această dată șoferul a  fost dus la secția de poliție Vama, a fost din nou testat cu aparatul etilotest, având acum o alcoolemie de  0,08% alcool pur în aerul expirat și bărbatul a refuzat din nou să meargă la Spitalul Municipal Câmpulung-Moldovenesc, în vederea recoltării de probe biologice.

A fost din nou amendat pentru alcool și supaîncărcarea mașinii, dar acum s-a întocmit și dosar penal pentru  săvârșiriea infracțiunii de “conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.

Vezi si

TÂRGUL DE PAȘTI, în perioada 6 – 14 aprilie 2023, pe Esplanada din centrul Sucevei

Consiliul Județean Suceava, prin Centrul Cultural ”Bucovina”, în parteneriat cu Primăria Municipiului Suceava, organizează în …