Monday , June 21 2021

Individ din Straja, cu permisul anulat, băgat în arest după ce a fost prins la volanul unui Audi căutat de autoritățile din Marea Britanie

Bărbatul, în vârstă de 35 de ani, avându-l în mașină și pe fiul său minor, a refuzat să oprească la semnalele polițiștilor, fiind urmărit aproximativ un kilometru, conducând cu viteză și  efectuând diverse manevre de depășire într-o manieră riscantă.

Joi, 10 iunie,  la ora 10.40, un agent de poliție din cadrul Poliției orașului Vicovu de Sus, în timp ce se afla în timpul exercitării atribuțiilor de serviciu, pe raza comunei Straja, în dreptul zonei denumite popular „La troci”, a observat un autoturism marca Audi A8,  ce figurează cu alertă ca bun căutat într-o procedură penală de către autoritățile statului Marii Britanie din data de 09.11.2019. Mașina circula în același sens de deplasare cu autospeciala MAI  din direcția  Straja către Ulma, iar polițistul a efectuat semnal regulamentar de oprire folosind semnalele acustice și luminoase.

Conducătorul auto nu a respectat semnalul, continuându-și deplasarea spre Brodina, mărind viteza de deplasare, efectuând diverse manevre de depășire într-o manieră riscantă, iar după aproximativ 1km autoturismul a fost oprit.

La volanul mașinii, în partea dreaptă, a fost identificat numitul A.  Iosif de 35 ani domiciliat în Straja, iar pe bancheta din spatele autoturismului se afla fiul acestuia, A. E.. La scurt timp la fața locului a sosit și soția acestuia  A. Ioana. Cu ocazia verificării în baza de date a rezultat faptul că numitul A.  Iosif figurează având permisul de conducere anulat. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest rezultatul fiind de 0.00 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală cu privire la săvârșirea infracţiunii de ”conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.

Autoturismul în valoare de aproximativ 10.000 euro figurează ca bun căutat într-o procedură penală de către autoritățile din Marea Britanie din data de 09.11.2019, in acest sens la nivelul subunității fiind înregistrat dosarul penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „tăinuire”. Mașina a fost indisponibilizată.

Față de A. Iosif s-a luat măsura preventivă a reținerii pentru o perioadă de 24 de ore, urmând astăzi aceasta să fie prezentat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Rădăuți în vederea luării unei măsuri preventive.

 

 

 

 

Vezi si

Trei răniți într-un accident la Stroiești. Un autoturism a lovit o mașină parcată

Sâmbătă seara, în jurul orei 21, un autoturism care rula pe DN 17 a lovit …