Friday , February 3 2023

Individ băgat în arest după ce a furat un VW Golf și s-a plimbat pe străzile Rădăuțiului

Miercuri seara, la orele 19.40, B. Alexandru  a sesizat  prin 112 Poliția Municipiului Rădăuți cu privire la faptul că autovehiculul marca VW Golf IV, an fabricație 2000, i-a fost din nou sustras de persoane necunoscute. Având în vedere sesizarea, la nivelul Poliției Municipiului Rădăuți s-a constituit o echipă operativă pentru identificarea autorilor și recuperarea autoturismului. Autoturismul a fost dat în atenția patrulelor din serviciu din arondarea Poliției Municipiului Rădăuți.

La ora 22.53, polițiștii au fost sesizați prin SNUAU 112 cu privire la faptul că autoturismul respectiv a fost observat circulând pe străzile din municipiul Rădăuți. O patrulă a Poliției s-a deplasat pe strada Mihai Viteazu, unde a identificat autoturismul parcat, iar apelantul a indicat o persoană de sex masculin ce a condus autoturismul și a încercat să fugă, fiind interceptată în fața unui bloc. Bărbatul respectiv, Buliga Vasile, din Municipiul Rădăuți, a fost dus la sediul Poliției Municipiului Rădăuți pentru continuarea cercetărilor. La efectuarea controlului corporal, asupra acestuia a fost găsită și cheia autoturismului marca VW Golf.

Au fost audiați 3 martori care au relatat faptul că autoturismul a fost condus de către Buliga Vasile pe mai multe străzi din Municipiul Rădăuți, iar la un moment dat, bărbatul și-a dat seama că este urmărit și a încercat să fugă.  Buliga Vasile figurează cu dreptul de a conduce “cu restricții susupendat”. Fiind testat cu aparatul alcooltest, a rezultat faptul că individul nu a consumat băuturi alcoolice.

Acesta a fost audiat în calitate de suspect pentru săvârșirea infracțiunii de furt în formă continuată, fiind reținut pentru o perioadă de 24 de ore, fiind introdus în Arestul IPJ.

Bărbatul a mai primit și o amendă 500 de lei pentru nerespectarea măsurilor impuse pe timpul Stării de Alertă privind deplasarea și pentru neportul măștii de protecție conform Legii 55/2020.

Vezi si

Vasile Andriciuc, primarul comunei Șcheia, reținut pentru abuz în serviciu

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava au dispus efectuarea în continuare a …