Monday , June 21 2021

Incidența cazurilor de COVID scade în continuare în județul Suceava. Municipiul Suceava este a doua zi consecutiv sub 1‰, iar prefectul continuă să pledeze pentru vaccinare

În municipiul Suceava, incidența cazurilor active la 14 zile de COVID-19 a scăzut de la 0,98 la mia de locuitori, cât s-a înregistrat duminică, 25 aprilie la 0,89‰ în cursul zilei de luni, 26 aprilie, potrivit unei informări a Prefecturii Suceava 101 cazuri fiind luni în evoluție în oraș.

La Vatra Dornei sunt 28 de cazuri active, iar incidența a coborât de la 1,77‰ la 1,64‰. La Câmpulung Moldovenesc sunt 13 cazuri active, iar rata de infectare a urcat de la 0,40‰ la 0,62‰. La Fălticeni sunt 10 cazuri în evoluție, iar incidența se menține la 0,29‰, în timp ce la Rădăuți există 6 cazuri și rata de infectare a coborât de la 0,27‰ la 0,19‰. O singură localitate din județ înregistrează rate de infectare de peste 3 la mia de locuitori, respectiv Coșna, unde incidența este de 3,42‰. La Coșna sunt 5 cazuri în evoluție. 37 de localități sucevene nu au nici un caz activ de coronavirus.

În județul Suceava s-au înregistrat 17 cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2, cu 3 în plus față de raportarea precedentă, după ce au fost făcute 258 de teste. Numărul persoanelor infectate a ajuns la 23.735, iar al celor declarate vindecate la 22.243. În județul Suceava sunt 341 de cazuri active de COVID-19, cu 15 mai puține față de statistica anterioară. Incidența cumulată a scăzut de la 0,50‰ la 0,47 la mia de locuitori.

Prefectul Iulian Cimpoeșu a spus despre campania de vaccinare că numărul de suceveni cărora le-a fost administrat inclusiv rapelul a depășit numărul total al cazurilor COVID-19 înregistrat de la începutul pandemiei în Suceava. „Sperăm ca acest trend să se accelereze, fiindcă vaccinarea face posibilă revenirea la o viață socială fără restricții”, a spus prefectul. Iulian Cimpoeșu a avut însă o abordare prudentă în pofida rezultatului bun anterior menționat. „Până când vom atinge însă imunitatea comunitară, facem un apel către toți sucevenii să fie precauți, responsabili și să respecte regulile sanitare, pentru că și-au dovedit eficiența”, a adăugat Iulian Cimpoeșu.
De aceea, Prefectura Suceava susține campania de imunizare împotriva COVID-19 și recomandă cetățenilor să se înscrie în procesul de vaccinare prin intermediul medicului de familie, al angajatorului sau al platformei electronice.

În acest sens, Prefectura Suceava apelează la mediul de afaceri din județ pentru popularizarea campaniei de vaccinare anti-Covid. Prefectul Iulian Cimpoeșu a declarat că instituția pe care o conduce a transmis, luni, 26 aprilie, prin Camera de Comerț și Industrie Suceava și organizațiile patronale din județ o adresă către agenții economici pentru a sensibiliza și responsabiliza cât mai mulți cetățeni din județul Suceava cu privire la necesitatea vaccinării în contextul pandemiei de COVID-19. „Scenariul verde în care se regăsește județul Suceava, cel în care mai puţin de o persoană la mia de locuitori este depistată cu COVID-19, în ultimele 14 zile, ne face să recomandăm agenților economici să transmită Direcției de Sănătate Publică Suceava lista nominală a persoanelor eligibile care doresc să se vaccineze, respectiv angajații proprii, angajații subcontractorilor, precum și membrii de familie ai persoanelor din cele două categorii menționate în prealabil”, a declarat prefectul județului Suceava.

Iulian Cimpoeșu a mai spus că în județ există centre comunitare de vaccinare care preiau solicitări și fără programare prealabilă, în acest moment unele dintre ele nefuncționând la capacitate maximă, deși primăriile au făcut eforturi pentru a le amenaja și pentru a angaja personal medical.
Prefectul a mai declarat că platforma națională cu privire la vaccinarea împotriva COVID-19 este actualizată permanent, conține informații despre procesul de vaccinare din România, ghiduri de comunicare medicală și alte date oficiale de interes. Platforma poate fi accesată la adresa https://vaccinare-covid.gov.ro/ și prin intermediul paginii oficiale Facebook ROVaccinare https://www.facebook.com/RO-Vaccinare-101845835162501.
Prefectura Suceava a reamintit și modalitățile de programare pentru administrarea vaccinului împotriva COVID-19: prin medicul de familie; individual, în platforma programare.vaccinare-covid.gov.ro; la numărul unic 021.414.44.25; prin direcțiile de asistență socială; prin aparținător (maximum 9 persoane) pe platforma programare.vaccinare-covid.gov.ro.
Prefectul județului Suceava, Iulian Cimpoeșu, a mai precizat că vaccinarea este gratuită și voluntară, subliniind faptul că doar împreună putem învinge pandemia și că soluția sigură, optimă și eficientă este imunizarea prin vaccinare. „Cu fiecare vaccin administrat suntem cu un pas mai aproape de revenirea la normalitate”, a încheiat Iulian Cimpoeșu. (D.P.)

Vezi si

CSU din Suceava a devenit campioană națională cu echipa de juniori II

Handbaliștii pregătiți de Vasile Boca și Ioan Tcaciuc și-au adjudecat titlul după ce s-a impus …