Monday , February 26 2024

Începe Bacalaureatul 2022. Peste 4.900 de candidați sunt așteptați să susțină azi proba de competențe lingvistice în limba română

La nivelul județului Suceava s-au înscris 4.944 candidați din județul Suceava, dintre care 4.545 sunt din promoția curentă și 399 din promoțiile anterioare. În cadrul probelor de evaluare a competențelor, care au loc în fiecare unitate de învățământ liceal care are clase de final de ciclu de învățământ, candidații vor primi unul din calificativele ”utilizator mediu”, ”utilizator avansat” sau ”utilizator experimentat”. Important de precizat că nu se admite schimbarea biletului de examen, iar în cazul candidaților care refuză să răspundă întrebărilor formulate se consideră că nu au susținut proba.

Examenul de Bacalaureat sesiunea iunie-iulie 2022  începe luni, cu evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română, care se desfășoară până miercuri. La nivelul județului Suceava s-au înscris 4.944 candidați din județul Suceava, dintre care 4.545 sunt din promoția curentă și 399 din promoțiile anterioare.

În cadrul probelor de evaluare a competențelor, care au loc în fiecare unitate de învățământ liceal care are clase de final de ciclu de învățământ, candidații vor primi unul din calificativele ”utilizator mediu”, ”utilizator avansat” sau ”utilizator experimentat”. Important de precizat că nu se admite schimbarea biletului de examen, iar în cazul candidaților care refuză să răspundă întrebărilor formulate se consideră că nu au susținut proba.

În zilele de 8 și 9 iunie va avea loc evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă, între 8-10 iunie evaluarea competențelor digitale, în 14 iunie și 16 iunie proba orală de limba engleză/alte limbi moderne, iar în 15 iunie candidații vor susține proba de înțelegere text audiat, urmată de proba scrisă în cadrul evaluării competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională.

Probele scrise din cadrul Examenului Național de Bacalaureat 2022 se vor desfășura în perioada 20 – 23 iunie, în cele 15 centre de examen stabilite de Inspectoratul școlar Județean Suceava. Centrele de examen cu cei mai mulți candidați sunt Colegiul Național ”Eudoxiu Hurmuzachi” Rădăuți, unde sunt înscriși 423 absolvenți de liceu, Colegiul Tehnic ”Mihai Băcescu” Fălticeni, cu 417 candidați, Colegiul ”Andronic Motrescu” Rădăuți-397 elevi înscriși, și Colegiul Silvic ”Bucovina” Câmpulung Moldovenesc-383 candidați.

În data de 20 iunie candidații vor susține proba la Limba și literatura română, pe 21 iunie Proba obligatorie a profilului, pe 22 iunie Proba la alegere a profilului și specializării, iar în data de 23 iunie va avea loc proba la Limba și literatura maternă. Rezultatele la probele scrise vor fi afișate pe 27 iunie, până la ora 12.00, și depunerea contestațiilor se va realiza în intervalul orar 12.00 – 18.00. Pe 1 iulie vor fi afișate rezultatele finale.

IșJ Suceava a transmis că pentru evaluarea lucrărilor au fost constituite trei Centre zonale de evaluare: Liceul Teoretic ”Filadelfia” Suceava, Colegiul de Artă ”Ciprian Porumbescu” Suceava și Colegiul Tehnic ”Samuil Isopescu” Suceava.

La simularea probelor scrise ale examenului de Bacalaureat național 2022 rata de promovare a fost de 46,13%, iar un singur elev din județ, de la Colegiul Național ”Nicu Gane” Fălticeni, a obținut media 10. Au fost înscriși la simularea Bacalaureatului 5.807 elevi de clasa a XII-a și a XIII-a, fiind prezenți 4.791 dintre ei, dintre care au fost declarați reușiți 2.210 elevi. La proba la Limba și literatura română au promovat 72,76% dintre candidați, la proba obligatorie a profilului s-a înregistrat o promovabilitate de 57,42%, iar la proba la alegere a profilului și specializării au promovat 72,44% dintre elevi. (Oana NUȚU) 

Vezi si

Rezultate bune și foarte bune la simularea Evaluării Naționale pentru prima promoție de la reînființarea ciclului gimnazial, la Colegiul Național ”Eudoxiu Hurmuzachi”

Conducerea Colegiului Național ”Eudoxiu Hurmuzachi” Rădăuți a ținut să informeze că cei 29 de elevi …