Sunday , April 14 2024

Începând de săptămâna viitoare, USV va desfășura activitățile didactice în sistem hibrid

Din cauza creșterii îngrijorătoare a incidenței cazurilor de COVID-19 atât la nivelul județului, cât și la nivelul municipiului Suceava, Consiliul de Administrație al Universității ”Ștefan cel Mare” din Suceava (USV), în urma ședinței desfășurate în data de 14 octombrie, a luat hotărârea de a reduce densitatea studenților în campus, ca măsură de prevenire a infecției cu SARS-CoV-2, prin trecerea la învățământul în sistem hibrid.

”Astfel, în perioada 18-31 octombrie 2021, cursurile, cât și alte activități didactice specifice fiecărei facultăți în parte se vor desfășura în format online, urmând ca seminarele și laboratoarele să aibă loc, în continuare, on-site. Menționăm că în următoarele două săptămâni căminele studențești vor funcționa în regim normal, la fel ca în primele două săptămâni de studii. În linii mari, orarul actual, întocmit la începutul semestrului, nu va suferi modificări”, a transmis conducerea USV.

O nouă decizie privind continuarea activităților didactice în sistem hibrid, revenirea la învățământul față în față sau modificarea structurii anului universitar prin introducerea unei perioade de vacanță/concediu se va lua în data de 28 octombrie, cu aplicabilitate începând cu data de 1 noiembrie.

În primele două săptămâni ale anului universitar curent, la Universitatea ”Ștefan cel Mare” din Suceava s-au încheiat activitățile care au implicat cazarea în căminele studențești, preluarea laptopurilor și a tabletelor de către toți studenții din anul I, licență zi. (O. NUȚU)

 

 

Vezi si

Marcel Ciolacu, la Suceava: Dacă nu există o interconectare cu restul țării, Moldova nu are nicio șansă

Dacă nu există o interconectare cu restul țării, cu Ardealul, dacă nu avem autostradă până …