Saturday , November 26 2022

Încep lucrări noi de cadastru, gratuit pentru cetățeni, în 75 de localități din județul Suceava

Suma totală aferentă acestor contracte este de 10.025.039 de lei, urmând a fi înscrise în evidențele de cadastru și carte funciară un număr estimat de 64.112 de imobile 

75 de unități administrativ-teritoriale (UAT) din cele 85 care au contracte de finanțare cu Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară (OCPI) Suceava au încheiat, recent, contracte de prestări servicii de înregistrare sistematică a imobilelor pe sectoare cadastrale.

Suma totală aferentă acestor contracte este de 10.025.039 de lei, urmând a fi înscrise în evidențele de cadastru și carte funciară un număr estimat de 64.112 de imobile. Lucrările se desfășoară în cadrul celei de-a șaptea etape de finanțare a Programului național de cadastru și carte funciară (PNCCF). Deschiderea cărților funciare este gratuită pentru cetățeni, fondurile fiind asigurate din veniturile proprii ale Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI), prin OCPI Suceava.

Pentru a beneficia de fondurile alocate de ANCPI, primăriile care au semnat contracte de finanțare cu OCPI Suceava trebuiau să găsească prestatori până la data de 27 septembrie 2021.

În prezent, din totalul de 114 UAT-uri din județul Suceava, au fost cadastrate în proporție de sută la sută două comune (Moara și Mănăstirea Humorului). Sunt în derulare lucrări de cadastru la nivelul întregii comune în: Drăgoiești, Poiana Stampei, Pojorâta, Stulpicani, Sucevița și Vama. În alte 66 de UAT-uri au fost încheiate lucrări de înregistrare sistematică a imobilelor în cadrul PNCCF, pe sectoare cadastrale, fiind deschise gratuit pentru cetățeni 116.164 de cărți funciare.

PNCCF are drept scop înregistrarea, gratuită pentru cetățeni, a tuturor imobilelor (terenuri, clădiri și apartamente) din România în Sistemul integrat de cadastru și carte funciară. Programul este finanțat din veniturile proprii ale ANCPI – peste patru miliarde de lei, din fonduri externe obținute prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020 – aproximativ 313 milioane de euro, dar și din bugetul local al primăriilor, se arată într-un comunicat transmis ieri de către OCPI Suceava.

Mai jos vă prezentăm lista celor 75 de UAT-uri care au încheiat contracte de prestări servicii de înregistrare sistematică a imobilelor pe sectoare cadastrale în cadrul celei de-a șaptea etape de finanțare prin PNCCF.

Vezi si

Urmăriri și zeci de focuri de armă trase de polițiști în Suceava pentru prinderea unui șofer băut

Sâmbătă dimineață, in jurul orei 05:20 un echipaj de ordine publica din cadrul Sectiei 9 …