Wednesday , May 31 2023

Încă un camion de 20.000 de euro confiscat de polițiști pentru transport ilegal de lemn

 Doar de la începutul acestui an, polițiștii suceveni au confiscat 7 vehicule de mare tonaj utilizate la transportul ilegal de lemn, valoarea acestora depășind 200.000 Euro.

În cursul zilei de marți, polițiștii au continuat activitățile de verificare și control în ceea ce privește transporturile de material lemnos. Au fost indetificate mai multe transporturi neconforme, fiind aplicate sancțiuni contravenționale și fiind confiscate cantitățile de material lemnos transportate ilegal.  Totodată, polițiștii au confiscat încă un vehicul de mare tonaj utilizat la transportul a peste 10 m.c. material lemnos cu încălcarea legislației în domeniu fiind întocmit și dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de transportul cu orice mijloace de transport al materialelor lemnoase, în volum de peste 10 mc, neînsoţite de documentele specifice de transport.  Doar de la începutul acestui an au fost deja confiscate 7 vehicule de mare tonaj utilizate la transportul ilegal de lemn, valoarea acestora depășind 200.000 Euro.

Marți, 21 martie,  polițiștii Secției 14 Poliție Rurală Vama, au oprit pe DN 17, în comuna Vama, pentru control, un camion care transporta material lemnos. Mașina era condusă de către un bărbat domiciliat în  Stulpicani, care a prezentat un aviz de însoțire pentru cantitatea de 14,12 mc lemn rotund rășinoase, specia molid.

Întrucât, existau suspiciuni cu privire la proveniența materialului lemnos încărcat în autoutilitară, respectiv faptul că nu are proveniență legală, s-a procedat la interogarea aplicației electronice SUMAL 2.0 CONTROL, stabilindu-se faptul că pentru avizul de însoțire, a fost efectuată finalizarea emiterii la data de 21.03.2023, ora 10:00:10, respectiv cu aproximativ 3 minute înainte de efectuarea controlului în trafic, rezultând faptul că „transportatorul profesionist, în timpul transportului a oprit în mod intenționat datele mobile, sistemul de localizare sau a dezinstalat aplicația SUMAL 2.0 avize sau a constatării agentului constatator care a realizat controlul”, fiind considerat material lemnos fără proveniență legală.

Autoutilitara a fost condusă la sediul Depozitului pentru Bușteni Dragoșa din cadrul Ocolului Silvic Vama, unde materialul lemnos a fost descărcat și inventariat, rezultând o cantitate de 15,81 mc lemn rotund rășinoase, specia molid.

Cantitatea de 15,81 mc lemn rotund în valoare de 8.036 lei a fost confiscată și depozitată la sediul Depozitului pentru Bușteni Dragoșa, iar autoutilitara în valoare de aproximativ 20.000 euro a fost confiscată și depozitată la spațiul de depozitare special amenajat al IPJ Suceava.

Vezi si

Ion Lungu: Primăria va comanda expertize tehnice în vederea consolidării versantului Zamca

Ion Lungu, primarul municipiului Suceava, a anunțat că Inspectoratul Judetean in Construcții, în  urma Hotarârii …