Wednesday , May 22 2024

Încă un ansamblu de blocuri turn va fi construit, în anii următori, lângă Metro

Cinci blocuri cu subsol, parter și patru dintre ele cu opt etaje iar un al cincilea cu nouă etaje ar urma să fie construite, în spatele Direcției Agricole Suceava. Potrivit documentației pe care Primăria Suceava a depus-o pe site-ul propriu în vederea dezbaterii, cele cinci blocuri vor avea, în total, 240 de apartamente.

Practic, blocurile respective sunt situate în imediata vecinătate a blocului turn realizat de ConBucovina între Direcția Agricolă și  stația de alimentare cu carburanți, nu foarte departe de blocurile ANL și de locuințe sociale pe care Primăria Suceava le-a dat în folosință cu mai bine de un deceniu în urmă.

Două din viitoarele blocuri au prevăzute parter înalt pentru amenajarea de spații comerciale. Potrivit documentației respective, este prevăzută și construirea unei grădinițe cu parter și etaj, a unui teren de sport în aer liber și a unui loc de joacă pentru copii. Sunt prevăzute totodată 356 de locuri de parcare. Din acestea, 240 în parcare subterană – practic fiecărei unități locative îi va fi rezervat un loc de parcare auto. Alte 39 de locuri de parcare vor fi amenajate în parcarea supraterană pentru locatari și încă 65 în parcarea supraterană pentru comerț și alimentație publică pentru ca în parcarea supraterană pentru grădiniță să urmeze a fi amenajate 12 locuri.

Conform anunțului publicat în cursul zilei de marți pe site-ul Primăriei Municipiului Suceava cu privire la faza de intenție de elaborare PUZ cu Regulament de urbanism aferent pentru construirea unui ansamblu rezidențial cu locuințe colective și funcțiuni complementare locuirii, demersul ar fi inițiat de Societatea Idealcons S&T SRL și două persoane fizice: Larisea și Ion Pietraru. Tot terenul pe care se va construi respectivul ansamblu rezidențial este proprietate privată și are o suprafață totală de 18.700mp în zona bulevardului 1 Decembrie 1918. Potrivit anunțului Primăriei Suceava, publicul interesat este invitat să transmită observații și propuneri privind intenția de elaborare PUZ, în termen de 5 zile de la data de 07.03.2023, la registratura Primăriei municipiului Suceava din bulevardul 1 Mai, nr. 5A, de luni până vineri sau pe adresa de e-mail [email protected]. Observațiile și propunerile transmise sunt necesare în vederea stabilirii cerințelor de elaborare/eliberării avizului de oportunitate și vor fi analizate în Comisia tehnică de amenajare a teritoriului și urbanism. Etapele următoare vor fi după elaborarea PUZ-ului și în perioada prealabilă adoptării de către Consiliul Local a unui proiect de hotărâre referitor la PUZ și regulament de urbanism. (D.P.)

Vezi si

Autostrada Moldovei A7: UMB intră în cursa pentru construirea segmentelor Pașcani – Suceava – Siret 

UMB, cel mai puternic constructor din România, va participa la licitațiile pentru continuarea Autostrăzii Moldovei …