Wednesday , April 17 2024

În ultimele șapte zile a crescut numărul sucevenilor diagnosticați cu viroze și pneumonii

Cei mai afectați au fost copiii cu vârsta cuprinsă între cinci și 14 ani.

În ultima săptămână a crescut numărul sucevenilor diagnosticați cu diferite forme de viroză respiratorie și pneumonii. Astfel, în ultimele șapte zile, 724 de persoane au ajuns la medic cu răceli, în creștere față de săptămâna trecută, cînd s-au înregistrat 665 de cazuri. Dintre acestea, la nivelul județului Suceava s-au înregistrat 578 de cazuri de îmbolnăviri prin infecții acute ale căilor respiratorii superioare.

Cele mai multe cazuri au fost înregistrate în rândul copiilor cu vârsta între cinci și 14 ani, și anume 193 de îmbolnăviri. Urmează copiii cu vârsta cuprinsă între doi și patru ani, cu 107 cazuri, categorie urmată de persoanele cu vârsta între 15 și 49 de ani, în rândul cărora au fost 106 cazuri, apoi nou-născuții (cu vârsta de până într-un an), cu 71 de cazuri.

În statistica DSP urmează persoanele cu vârsta între  50 și 65 de ani, cu 54 de cazuri de viroze respiratorii. Printre persoanele trecute de 65 de ani au fost cele mai puține cazuri de infecții ale căilor respiratorii superioare, aici înregistrându-se 47 de cazuri. Dintre pacienții diagnosticați cu infecții acute ale căilor respiratorii superioare, 20 au avut nevoie de spitalizare și au fost internați pentru tratament de specialitate.

În aceeași perioadă, la nivelul județului Suceava s-au mai înregistrat și 146 de cazuri de pneumonii, și acestea fiind în creștere față de săptămâna precedentă, iar 56 de pacienți au necesitat spitalizare. Cele mai multe îmbolnăviri s-au înregistrat în rândul persoanelor cu vârsta între 50 și 64 de ani, și anume 37 de cazuri, urmând persoanele cu vârsta trecută de 65 de ani cu 34 de cazuri, categorii urmate de persoanele cu vârsta între 15 și 49 de ani, cu 26 de cazuri.

Zece copii cu vârsta între cinci și 14 ani au primit același diagnostic și 17 copii cu vîrsta între doi și patru ani, iar în rândul nou-născuților s-au înregistrat 22 de cazuri de pneumonie.

Medicii de familie suceveni continuă campania de vaccinare gratuită împotriva gripei sezoniere, iar cei care au epuizat dozele de vaccin antigripal pot solicita o suplimentare a stocului, în depozitul DSP fiind peste 15.000 de astfel de doze. (Cristina RUȘTI)

Vezi si

Percheziții și la Suceava la falsificatori de țigări. Gruparea a angajat și un grafician

O grupare infracțională care s-a format pentru a falsifica țigări și a le vinde pe …