Wednesday , November 30 2022

Gura Humorului are șanse mari să fie primul oraș din județ cu centură pe patru benzi. Cu puțin noroc, chiar cu profil de autostradă

Sunt șanse ca studiul de fezabilitate pentru șoseaua de centură a orașului Gura Humorului să fie finalizat până la finalul acestui an.

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a avut o abordare atât de optimistă după finalul dezbaterii publice care a avut loc ieri la sediul Primăriei Gura Humorului pe tema traseului viitoarei șosele de centură a acestui oraș. Dezbaterea publică pentru traseul centurii ocolitoare a orașului Gura Humorului a fost calificată de Gheorghe Flutur ca fiind „extrem de importantă”. Fără a spune și acest motiv pe care îl enunțăm în cele ce urmează – va fi prima șosea de centură din județ care va fi finalizată cu patru benzi, nu cu două cum sunt celelalte.

„O investiție care se dorește pe bani europeni, de 10,7 kilometri, care să ocolească Gura Humorului prin lunca Moldovei și să iasă undeva în localitatea Frasin”, a rezumat extrem de concis șeful administrației județene sucevene. Ba chiar, dacă avem în vedere dorința de a se realiza o așa numită autostradă a Nordului, care să includă și centura Humorului, s-ar putea spune despre aceasta din urmă că va fi nu doar prima centură cu patru benzi, ci prima centură profilată ca drum expres, dacă nu chiar ca autostradă. „A fost o dezbatere pe față cu proiectantul, dar și cu primarii de la Capu Câmpului, Păltinoasa, Gura Humorului și Frasin și cu reprezentanți ai societății civile. S-au pus foarte multe întrebări, au fost prezentate două variante de traseu și s-a avut în vedere zona de viaducte în special acolo unde șoseaua se întâlnește cu râul Moldova. Sper să fie finalizată această lucrare, studiul de fezabilitate până la jumătatea lunii decembrie 2022, ca să începem demersurile pentru autorizația de mediu și să putem trimite anul viitor la finanțare centura orașului Gura Humorului”, a spus Gheorghe Flutur.

De altfel, CJ Suceava și-a asumat acest proiect înființând o unitate de implementare a proiectului. La fel cum a făcut o astfel de unitate și pentru un viitor drum expres între Suceava și Botoșani. În ce privește UIP-ul înființat pentru Gura Humorului, menționăm că tot acesta se va ocupa de toată procedura de licitație pentru proiectare și construcție a șoselei ocolitoare a Humorului. „Această șosea leagă Suceava de Vatra Dornei, Bucovina de Ardeal. E nevoie ca aer să deblocăm traficul pentru că vara faci două ore prin Gura Humorului. E nevoie pentru că un sfert din populația județului trăiește de la Gura Humorului spre Vatra Dornei și de multe ori în perioadele de vârf avem blocaje în trafic. De acea mă bucur că am fost susținut de primarii de la Gura Humorului, Frasin, Păltinoasa. Sperăm ca la sfârșitul acestui an să putem să declarăm că am terminat studiul de fezabilitate”, a precizat președintele CJ Suceava. (Dan PRICOPE)

Vezi si

Individul care a înjunghiat un bărbat în parcarea Hotelului ”Bucovina” a fost arestat pentru 30 de zilei

Marți, in jurul orei 13:20, Poliția Municipiului Suceava a fost sesizată prin   112 cu privire …