Sunday , January 29 2023

Grăniceri și silvicultori ucraineni, prinși că ajutau contrabandiștii să treacă țigări în România

În regiunea Cernăuți a fost demascată o nouă schemă de contrabandă cu țigări către România.  Ofițerii de investigații (Biroul de Investigații de Stat – DBR) și cei de la Serviciul de Grăniceri de Stat, au demascat o rețea bine organizată de contrabandă cu țigări scumpe în România. Presa cernăuțeană, citând pe Olga Chikanova – Președinte al Biroului de Investigații de Stat, anunța duminică, 7 noiembrie 2021, că în urma investigațiilor s-a stabilit că localnicii așezărilor de graniță ale (nordului) Bucovinei au introdus ilegal în România prin pădurea de la frontiera cu Ucrainei țigări ale unor branduri scumpe, cunoscute din Ucraina.

„Pentru aceasta, contrabandiștii ar fi beneficiat de ajutorul silvicultorilor și al grănicerilor”, se menționează în comunicatul de presă. În cursul zilei de vineri, 5 noiembrie au fost efectuate opt percheziții asupra persoanelor bănuite de această infracțiune. Au fost confiscate țigări în valoare de peste 800.000 de grivne, precum și telefoane, walkie-talkie și mijloace tehnice folosite de membrii grupului infracțional pentru a-și ascunde activitățile. „În prezent, sunt identificate persoane, inclusiv angajați ai agențiilor de reglementare și de aplicare a legii, care ar putea fi implicați în această infracțiune”, se mai specifică în comunicatul de presă postat pe site-ul DBR și din care au preluat informații jurnaliștii cernăuțeni.

„Calificarea preliminară a infracțiunii: fabricarea ilegală, depozitarea, vânzarea, transportul în vederea vânzării mărfurilor accizabile, acceptarea unei oferte, promisiunea sau primirea unui beneficiu ilegal de către un funcționar, oferta, promisiunea sau furnizarea unui beneficiu ilegal unui funcționar, încălcarea frontierei regulile de serviciu (partea 1 a art. 204, partea 3 a articolului 368, partea 3 a articolului 369, partea 2 a articolului 419 din Codul penal al Ucrainei). Sancțiunile articolelor prevăd închisoare de până la 10 ani”, se mai arată în sursa citată. (D.P.)

 

Vezi si

Aeroportul Suceava, locul doi într-un Top 40 aeroporturi din Europa, din punct de vedere al creșterii procentuale a numărului de pasageri

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat sâmbătă, 28 ianuarie 2023, că, într-un clasament …