Wednesday , October 4 2023

Gheorghe Flutur ”solicită respectuos” cadrelor didactice să reia activitatea la catedră

Cunosc și consider îndreptățite revendicările sindicatelor, iar pașii făcuți în aceste zile privind o primă creștere salarială de la 1 iunie și că la 15 iulie Legea salarizării unitare va intra în transparență decizională sunt garanții că se vor repara nedreptățile din sistemul de educație imediat și, tocmai de aceea, nu trebuie să sufere copiii cu amânarea examenelor în pragul vacanței de vară.
Aș vrea să subliniez abordarea corectă, pragmatică, realistă și lipsită de populism a premierului Nicolae Ciucă, având o deschidere totală pentru rezolvarea problemelor salariale din învățământ.
Trebuie de înțeles faptul că este nevoie de Legea salarizării unitare și aici sunt convins că vocea dascălilor se va auzi și se va ține seama de importanța muncii prestate de această categorie socială, de rolul fundamental al formatorilor de oameni bine pregătiți, și care trebuie bine plătiți.
Am speranța că dascălii se vor întoarce la catedră, în paralel urmând a continua negocierile cu privire la viitoarele drepturi salariale, stabilite prin Legea salarizării unitare”, a declarat președintele CJ Suceava.
De asemenea, acesta a dat asigurări că administrația publică județeană, susținând învățământul sucevean, continuă dezvoltarea infrastructurii școlare prin proiecte finanțate din fonduri naționale sau europene, stimulând performanța în educație. ” Suntem convinși că pentru un învățământ de calitate este nevoie deopotriva de investiții în infrastructură şcolară dar, mai ales, în dascăli”, a mai spus Gheorghe Flutur. (O.S.)

Vezi si

Flutur anunță finalizarea studiului de fezabilitate pentru centura Humorului

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunțat, marți, 3 octombrie, că studiul de fezabilitate …

2 comments

  1. Eliminați pensiile speciale, apoi deschide gura d-le Flutur.

  2. Dascalii sunt la biserica. Nici asta nu stii? Sa traiesti tu salariul unui profesor si atunci o sa vezi binefacerile generarului Mos Teaca. Hai sictir cu rugamintea ta, nu suntem pomanagii.