Tuesday , August 3 2021

Gheorghe Flutur: ”Îmi doresc mult ca județul Suceava să fie un pod de legătură în relațiile dintre România și Polonia”

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a avut în cursul zilei de vineri, 11 iunie, o întrevedere cu Ambasadorul Poloniei în România, ES Maciej Lang, în cadrul căreia au fost stabilite mai multe direcţii de acţiune pentru colaborarea între judeţul Suceava şi Polonia.

La întâlnire au mai fost prezenţi directorul Institutului Polonez, Natalia Mosor, Consulul Republicii Polone în România, Jaroslaw Szkirpan, președintele Uniunii Polonezilor din România, Ghervazen Longher și Krzysztof Grabowski, reprezentant al mediului de afaceri polonez din România.
”Îmi doresc mult ca județul Suceava să fie un pod de legătură cu relațiile dintre România și Polonia. Asta deoarece cel mai mare grup al minorității poloneze din România este aici la noi, în județul Suceava. În cadrul întâlnirii i-am propus atât domnului ambasador Maciej Lang, cât și domnului Krzysztof Grabowski, organizarea unei întâlniri, la Suceava, a Camerelor de Comerț și Industrie din România și Polonia. Avem foarte multe oportunități de investiții aici, în județul Suceava, și vorbim în primul rând de cele două parcuri industriale, dar și alte avantaje. În același timp am discutat despre derularea unor programe pentru regiunile din Carpați, așa cum sunt pentru Alpi.
În cadrul întâlnirii s-a discutat și despre susținerea comună a coridorului de transport Nord-Sud, de la Marea Baltică la Marea Neagră, la Est de Carpați, cu atât mai mult cu cât urmează să se construiască Autostrada A7, de la București până la Siret. Această autostradă poate fi un magnet pentru investitorii străini”, a declarat, la finalul întrevederii, Gheorghe Flutur.


De asemenea, președintele Consiliului Județean Suceava a porpus intensificarea întâlnirilor între județul nostru şi regiuni din Ucraina și Polonia, pentru susținerea și promovarea de proiecte transfrontaliere, colaborări turistice, schimburi culturale. Un alt subiect important în cadrul întâlnirii a fost cel al promovării turismului.


”Au fost discutate și viitoare colaborări în domeniul învăţământului, având în vedere că Universitatea Ștefan cel Mare are parteneriate în Polonia, parteneriate la care Consiliul Județean își dorește să fie parte”, a mai declarat Gheorghe Flutur, președintele CJ Suceava. (O.S.)

Vezi si

4 persoane rănite în urma unui accident la Cumpărătura. Primul ajutor, acordat și de coordonatoarea SMURD pe regiunea Nord-Est, aflată în drum spre Suceava (FOTO, VIDEO)

Marți dimineață, în jurul orei 10.00, pe raza localității Cumpărătura a avut loc un accident …