Saturday , March 25 2023

Gheorghe Flutur a semnat contractul de 13 milioane de euro pentru reabilitarea energetică a Spitalului Județean și a depus pentru finanțare proiectul pasajului subteran dintre spitalul vechi și cel nou

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a semnat, luni, la București contractul de finanțare pentru proiectul pe fonduri europene pentru reabilitarea energetică a Spitalului Județean Suceava.

Valoarea proiectului este de peste 13 milioane de euro, respectiv 65,726 milioane de lei și este finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), Componenta C5 – Valul Renovării.

Suprafața totală care va fi renovată este de 25.500 mp, urmând să fie realizate lucrări de reabilitare termică a anvelopei, schimbarea centralei termice pe gaz cu centrală termică pe gaz în cogenerare, schimbare boiler apă caldă de consum, montare termostate electronice în fiecare încăpere, instalare chiller climatizare și conectare la instalația de cogenerare pentru producere frig, schimbarea corpurilor de iluminat cu sisteme tip led, montarea de baterii cu fotocelulă în băi, montarea ventilatoarelor cu recuperare de căldură în încăperi, montare ventiloconvectoare, montare panouri fotovoltaice pentru iluminat, tuburi vidate presurizate pentru preparare apă caldă menajeră montate pe șarpantă, izolarea soclului clădirii, izolarea termică a conductelor de apă caldă din camera tehnică a centralei termice și schimbarea aparatelor de aer condiționat cu aparate noi. Această modernizare va conduce la creșterea gradului de siguranță și reducerea cheltuielilor cu iluminatul și încălzirea.

“Reamintesc faptul că în acest an realizăm mai multe investiții la Spitalul Județean Suceava, CJ Suceava finanțând construcția unui Spital de Oncologie, cu 83 de paturi, în valoare de peste 50 de milioane lei (10 milioane euro), pentru care au demarat procedurile de începere a lucrărilor. De asemenea am depus proiecte pentru: Întărirea capacităţii instituţionale pentru reducerea riscului de infecţii nosocomiale la Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava, Creșterea siguranței pacienților Spitalului Județean de Urgență “Sfântul Ioan cel Nou” Suceava, Dotarea şi renovarea Cabinetului de planificare familială din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă “Sfântul Ioan cel Nou” și altele”, a spus președintele CJ Suceava.

De asemenea, Gheorghe Flutur a anunțat că a depus luni la finanţare și proiectul „Acces rutier și pietonal prin pasaj subteran la Spitalul Județean de Urgență Sf. Ioan cel Nou Suceava, municipiul Suceava”.

Este vorba de un pasaj subteran de 200 de metri, rutier și pietonal, între Spitalul Vechi și UPU. ”Printre avantajele acestui pasaj subteran în zonă se numără asigurarea accesului în condiții bune de siguranță şi confort atât a mijloacelor mobile de intervenție, cât și a pacienților, asigurarea legăturii directe între corpurile spitalului, îmbunătățirea serviciilor medicale, îmbunătățirea traficului în zonă și reducerea emisiilor de CO2, sporirea siguranței pietonilor prin realizarea traversării bulevardului cu ajutorul ascensoarelor și al pasajului subteran”, a precizat președintele Consiliului Județean. (O.S.)

 

Vezi si

Peste 5.700 de liceeni vor susține săptămâna viitoare simularea  examenului național de Bacalaureat

Organizarea și desfășurarea examenului va avea loc în 41 de centre de examen. Probele încep la …

2 comments

  1. nu e articol ca sä nu fie poomenit Flutur , ba semneazä , ba viziteazä , etc. mereu in plin plan

  2. Degeaba se baga atîtia bani in spital,daca actul mefical lasa atit de mult de dorit,vezi cazul barbatului de 66 de ani ,chinuit in UPU 5 ore,in loc sa fie internat,cazul de mita de la oncologie…