Saturday , January 28 2023

Gală de kickboxing în șanțul de apărare al Cetății de Scaun

Cei care s-au simțit ultra-jigniți de concertele de rock de la Cetate au acum o alternativă: monumentul istoric simbol al Sucevei va găzdui anul viitor lupte de kickboxing. Compania care se va ocupa de “Gala de kickboxing” este Colloseum Tournement, care susține că beneficiază și de sprijinul autorităților locale. Va fi ceva finuț, chiar de mare angajament cultural, zic organizatorii, care pe lângă pumni și sudoare promit și prezența Filarmonicii din Botoșani și a unui specialist de la Hollywood.

O gală de kickboxing  va avea loc anul viitor în Municipiul Suceava. Şi nu oriunde, ci chiar Cetatea de Scaun a Sucevei va găzdui o asemenea manifestare anul viitor. Compania care se va ocupa de Gala de kickboxing este Colloseum Tournement, dar aceasta va beneficia de sprijinul autorităților locale.

Câteva informații au fost oferite ieri în ceea ce directorul Muzeului Național al Bucovinei, Emil Ursu a precizat că este „prima conferință de presă organizată la Muzeul Național al Bucovinei din 2016 încoace”. Desigur, nu Emil Ursu a fost cel care a oferit detaliile, el fiind prezent la conferință întrucât MNB este instituția care are în administrare și Cetatea de Scaun a Sucevei, ci președintele companiei Colloseum Tournement, Gabriel Georgescu.

Astfel, pe 30 iunie 2023 în șanțul Cetății de Scaun a Sucevei, va avea loc evenimentul : o gală de kickboxing, iar promotorul Gabriel Georgescu, a explicat despre ce ar fi vorba. „Colloseum are experiență în organizarea unor astfel de gale. În 2020 am pus în scenă la Castelul Corvinilor, de la Hunedoara, un eveniment similar, însă, cel de la Cetatea de Scaun a Sucevei va fi de o cu totul altă amploare, ceva unic pentru România și la nivel mondial … Intrarea luptătorilor kickboxing în ring se va face pe muzică de filarmonică. Niciodată în istoria acestui sport fundalul sonor nu a fost asigurat de o filarmonică”, a explicat Gabriel Georgescu. Fundalul sonor va fi asigurat de o filarmonică, în speță Filarmonica „George Enescu” din Botoșani, el precizând că la final va fi și un eveniment muzical și, ulterior, a specificat clar că se dorește așa ceva pentru că locația unde se derulează gala este un monument național și s-a considerat că merită a se puncta ideea că la acest eveniment „se face sport, nu bătaie”. Evenimentul va fi transmis atât pe plan național de către o televiziune centrală, cât și pe plan internațional în 80 de țări ale lumii, producția video fiind asigurată de un specialist de la Hollywood care a realizat scenele de acțiune ale filmului „Misiune Imposibilă”, susțin organizatorii Galei.

Președintele circuitului Colosseum Tournament nu a fost singur, ci alături de Horia Rădulescu, un antrenor de arte marțiale și de omul de afaceri sucevean Cristi Varasciuc, cel care s-a mai implicat de-a lungul vremii în evenimente sportive de acest gen.

„Rolul meu este acela de a finaliza un fight card de excepție … Ce vă pot însă garanta este faptul că vom avea în program două meciuri de titlu pentru centură”, a spus Horia Rădulescu. El a precizat – ca de altfel și Gabriel Georgescu – că nu poate oferi toate detaliile acum iar asta datorită unei strategii de promovare pe care o au organizatorii. Mai activ pe partea de promovare a evenimentului vor acționa după conferința de presă din luna martie a anului viitor, care va avea loc la Cetatea de Scaun a Sucevei și după care vor urma, periodic, comunicări mai de detaliu cu privire la evenimentul respectiv. Totuși, Horia Rădulescu a specificat că se dorește a realiza „o piramidă” cu opt meciuri internaționale în care sportivi cunoscuți din România vor lupta împotriva unor sportivi proveniți de pe trei continente. „În martie o să rămâneți impresionați când o să aflați cu adevărat ce planuri avem”, a dat asigurări Horia Rădulescu.

Cristi Varasciuc a mulțumit celor care susțin acest proiect, făcând trimitere îndeosebi la companiile din Suceava. „Sunt mândru ca sucevean, ca bucovinean că pot ajuta la promovarea Cetății de Scaun și că milioane de oameni vor vedea ceea ce noi cu mândrie moștenim”, a precizat Cristi Varasciuc. (Dan PRICOPE)

Vezi si

Reluarea lucrărilor la axialul Suceava – Iași poate fi făcută în primăvară

Lucrările de modernizare a axei rutiere strategice 1 Suceava-Iași s-ar putea relua în această primăvară. …