Saturday , June 15 2024

FOTO, VIDEO – Record de vizitatori la cele cinci muzee sucevene deschise în NOAPTEA MUZEELOR

Și în acest an, Muzeul Național al Bucovinei a marcat manifestarea Noaptea muzeelor, prin deschiderea către public a cinci dintre obiectivele sale dar și prin organizarea de evenimente inedite.


În premieră, la Muzeul de Istorie s-au deschis pentru vizitare depozitele cu patrimoniul de ceramică arheologică. La Cetatea de Scaun, prof. Johannes Raimund Onesciuc a susținut un concert de pian și Ana Creangă a oferit un moment muzical de excepție la chitară. La Hanul Domnesc, publicul s-a putut delecta cu un concert de muzică clasică susținut de TRIO ROYAL.

Evenimentul s-a bucurat de un interes extraordinar, numărul vizitatorilor fiind mai mare față de 2019 (7.418 vizitatori) și 2021 (12.597 de vizitatori).
Astfel, au trecut pragul Muzeului Național al Bucovinei, 13.909 vizitatori, din care:

  •  Muzeul de Istorie, 3.830 vizitatori
  •  Cetatea de Scaun a Sucevei, 3.212 vizitatori
  •  Muzeul Satului Bucovinean, 1.307 vizitatori
  •  Hanul Domnesc, 1.924 vizitatori
  •  Muzeul de Științele Naturii, 3.573 vizitatori.

“Mulțumim vizitatorilor care au fost alături de noi și îi așteptăm în continuare să participe în număr cât mai mare la manifestările organizate de Muzeul Național al Bucovinei”, se arată într-un comunicat transmis de organizatori. (O.S.)

Vezi si

USV, în primele 1.500 instituții de învățământ superior la nivel global, potrivit clasamentului Times Higher Education – Impact Rankings 2024

Clasamentul Times Higher Education (THE) – Impact Rankings, ediția 2024, poziționează Universitatea ”Ștefan cel Mare” …

error: