Monday , May 20 2024

FOTO – Razie masivă în noaptea de sâmbătă spre duminică pe străzile din municipiul Suceava

Au fost angrenați polițiști de la Biroul Rutier, Biroul Ordine Publică, Secția de Poliție Burdujeni și din cadrul Secțiilor de Poliție Rurală Ipotești, Dărmănești, Adâncata și Șcheia, fiind vizați șoferii care consumă alcool și droguri . Rezultatele: Dosare penale pentru un șofer care a consumat substanțe intezise dar și pentru alți conducători auto sub influența alcoolului, permise de conducere și certificate de înmatriculare ridicate, sancțiuni contravenționale aplicate.

În noaptea de sâmbătă spre duminică,  Poliția Municipiului Suceava a organizat o razie în sistem integrat, fiind angrenate efective sporite din cadrul structurilor subordonate respectiv Biroul Rutier, Biroul Ordine Publică, Secția de Poliție Burdujeni și din cadrul Secțiilor de Poliție Rurală Ipotești, Dărmănești, Adâncata și Șcheia.

 Dispozitivul de acțiune cu efective mărite a fost constituit în intervalul orar 16.00-02.00 prin concentrarea forțelor angrenate pe întreaga zonă de responsabilitate a Poliției Municipiului Suceava (inclusiv în mediul rural arondat), în principalele zone cu risc accidentogen din mediul urban și rural.

 Acțiunea a vizat prevenirea accidentelor rutiere și asigurarea fluidizării traficului rutier, asigurarea unui sentiment de siguranță rutieră participanților la traficul rutier, constatarea de infracțiuni reglementate de Codul penal, constatarea de contravenții reglementate de Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice cu modificările si completările ulterioare și Regulamentul de aplicare a Ordonanţei de Urgenta a Guvernului nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, aprobat  prin Hotărârea de Guvern nr.1391/04.10.2006 cu modificările si completările ulterioare, constatarea de contravenții reglementate de legi speciale din domeniul circulației rutiere.

Scopul principal al raziei a fost prevenirea accidentelor rutiere prin identificarea la timp și scoaterea din trafic a șoferilor care conduc sub influența alcoolului sau a substanțelor interzise.

În cadrul activităților desfăşurate de polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Suceava au controlat 411 vehicule și au fost efectuate peste 260 de testări cu aparatele etilotest și DrugTest Drager 5000.

Au fost aplicate 149 de sancțiuni contravenționale în valoare de 79.615 lei, toate pentru abateri la regimul rutier.

Totodată, polițiștii au dispus reținerea a 12 permise de circulație și retragerea a 23 de certificate de înmatriculare.

Deși acțiunea a avut un scop principal preventiv au fost identificate și situații de o gravitate deosebită, fiind surprinși șoferi sub influența substanțelor interzise sau a alcoolului, în toate situațiile fiind dispuse măsurile legale necesare, fiind întocmite dosare penale și fiind aplicate sancțiuni contravenționale.

Astfel, sâmbătă seara, la orele 23.30,  pe strada Cireșoaia din municipiul Suceava polițiștii au  oprit un autoturism condus de către un tânăr de 21 ani, din comuna Verești,  iar în urma testării cu aparatul Drugtest Duger 5000, rezultatul a fost pozitiv pentru metanfetamină. Polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau altor substanțe.

Pentru siguranța dumneavoastră și a celorlalți participanți la trafic, polițiștii vă recomandă:

  • Nu vă urcaţi sub nicio formă la volan, dacă aţi consumat băuturi alcoolice sau substanțe interzise!
  • Consumul de alcool reprezintă una din cauzele încă frecvente care afectează capacitatea de conducere, deşi exista tendinţa de a se subestima rolul său.
  • De cele mai multe ori, conducătorii auto aflaţi sub influenţa alcoolului sau drogurilor comit frecvente încălcări ale normelor de circulaţie, conduc cu viteză excesivă, se angajează în depăşiri neregulamentare sau execută în mod periculos virajele.
  • Consumul de băuturi alcoolice și droguri reduce viteza de reacţie şi precizia mişcărilor şi poate determina scăderea acuităţii vizuale şi auditive a şoferilor.
  • Legea pedepseşte conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul după ce şoferul acestuia a consumat băuturi alcoolice sau substanțe interzise, iar concentraţia în sânge depăşeşte limita legală! Astfel, legea prevede o pedeapsă cu închisoare de la 1 la 5 ani pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge. De asemenea, pe timpul cercetării, permisul de conducere este reţinut, fără drept de circulaţie.
  • Consumul de alcool și droguri constituie un factor de mare risc asupra traficului rutier, influenţând în mare măsură producerea accidentelor de circulaţie!

Nu uitați, comportamentul dumneavoastră are urmări directe şi asupra celorlalţi participanţi la trafic!

             

Vezi si

Protest spontan al angajaților suceveni din cadrul Arhivelor Naționale

Luni, 20 mai 2024, între orele 10.00-11.00, angajații din cadrul Arhivelor Naționale, Serviciul Județean Suceava …

One comment

  1. O razie la cei care vand drogurile soferilor?
    Aia e mai grea – iti trebuie mai multe clase, si ceva in plus sub sapca. Nu?