Wednesday , July 6 2022

FOTO – Mii de credincioși au participat aseară la procesiunea Sfântului Ioan cel Nou

Numărul credincioșilor care au participat la procesiunea cu racla în care sunt depuse moaștele Sfântului Ioan cel Nou de la Suceava este cu adevărat impresionant.

Deși procesiunea a avut loc cu două zile mai devreme decât în anii precedenți, când se ținea cont de ziua în care este prăznuit ocrotitorul Sucevei în ca­-lendarul creștin ortodox – 24 iunie – asta nu i-a împie­dicat pe credincioși să participe în număr mare atât la mănăstirea Sfântul Ioan cel Nou, de unde a început procesiunea în jurul orei 18:00, cât și pe parcursul traseului care a fost comunicat din timp.

Coloana care însoțea racla cu moaștele Sfântului a fost de ordinul miilor de oameni când cobora de pe strada Mărășești. Cifra oscila în funcție de proximitatea lăcașului de cult pe unde trecea Sfântul, deoarece nu toți mergeau pe tot traseul procesiunii, dar în vreme ce unii plecau la un moment dat, alții se alăturau coloanei impresionante, de la diferite biserici prin fața cărora se oprea cortegiul cu sfintele moaște.

Spre exemplu, peste 7.000 de oameni erau în coloana care trecuse în apropiere de biserica „Nașterea Maicii Domnului” de lângă Palatul de Justiție. Dar vârful se pare că a fost la Catedrala „Nașterea Domnului”.

Este interesant însă că, spre deosebire de anii trecuți, când mulți oameni se adunau la Mănăstirea Sfântul Ioan cel Nou, de data aceasta numărul lor nu părea așa de mare, dar pe măsură ce coloana se deplasa spre alte biserici devenea tot mai clar că numărul credincioșilor crește ca aluatul.

Conform unor estimări, numărul celor care au participat pe toata durata procesiunii fiind de 8.500 – 9.000 de oameni . (D.P.)

FOTO: arhiepiscopiasucevei.ro

 

 

 

Vezi si

Gospodărie din Slătioara, distrusă de un incendiu pornit de la un scurtcircuit

Militarii Detașamentului de Pompieri Fălticeni, împreună cu lucrători ai Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență …