Monday , February 26 2024

FOTO. Joaca ursoaicei de la Zoo Rădăuți cu un cauciuc, interpretată drept chin și neglijență, a stârnit un val de reacții în mediul online

”Un domn a postat pe grupul Protecția Animalelor Suceava pozele cu ursoaica cu cauciucul pe ea și toată lumea s-a impacientat că, vai, ce chinuite animale sunt la Zoo Rădăuți. Nu înțeleg de ce nu a venit să-i explic și, vă întreb, nu trebuia să-i dau cauciucul să se joace că <Nu dă bine în fotografii>??? Chiar nu-i înțeleg pe cei ce împroașcă cu noroi doar să se afle în seamă!!!”, a explicat administratorul Grădinii Zoologice Rădăuți, Angelica Olenici, care s-a zbătut să-i lămurească pe membrii grupului Protecția Animalelor Suceava că imaginea postată de acel vizitator a fost interpretată greșit și că ursul doar se juca, așa cum a făcut-o în nenumărate rânduri, cauciucul fiind jucăria lui favorită. Reacțiile sucevenilor și urmăritorilor Grădinii Zoologice din Rădăuți nu au întârziat să apară, astfel că au fost scrise sute de mesaje de apreciere și susținere față de administrator și angajații care îngrijesc animalele.

În cursul zilei de marți, 26 aprilie, un sucevean a postat pe grupul Protecția Animalelor Suceava câteva imagini în care apare ursoaica Bela, de la Grădina Zoologică Rădăuți, cu un cauciuc în jurul trunchiului, însoțite de comentariul ”Puține cuvinte… Grădina Zoo Rădăuți”. Comentariile au curs cu zecile, iar iubitorii de animale de pe acel grup au reproșat ”condițiile de chin” în care ar fi ținute animalele în parcul zoo și neglijența angajaților care au lăsat cauciucul în țarc.

”Un domn, Alexandru George, a postat pe grupul Protecția Animalelor Suceava pozele cu ursoaica cu cauciucul pe ea și toată lumea s-a impacientat că, vai, ce chinuite animale sunt la Zoo Rădăuți. Fiindcă sunt acasă, mi-am permis să intru în pozele făcute de vizitatori, să demonstrez că nu sunt chinuite, ci doar se joacă. Nu înțeleg de ce nu a venit să-i explic și, vă întreb, nu trebuia să-i dau cauciucul să se joace că <Nu dă bine în fotografii>??? Chiar nu-i înțeleg pe cei ce împroașcă cu noroi doar să se afle în seamă!!! Rog toți vizitatorii care au văzut ursoaica fără cauciuc să intre pe pagina Protecția Animalelor Sv să confirme cele spuse de mine. Mulțumesc!!!”, a explicat administratorul Grădinii Zoologice Rădăuți, Angelica Olenici, care s-a zbătut să-i lămurească pe membrii grupului Protecția Animalelor Suceava că imaginea postată de acel vizitator a fost interpretată greșit și că ursul doar se juca, așa cum a făcut-o în nenumărate rânduri, cauciucul fiind jucăria lui favorită.

Femeia a fugit într-un suflet la grădina zoologică, unde a ajuns în jurul orei 18:00 și a filmat ursoaica teafără și nevătămată, dar și cauciucul-jucărie, care era abandonat prin țarc, apoi a postat video-ul pentru a liniști zecile de comentatori care aruncau efectiv cu noroi în toți angajații parcului, ba mai mult, în bucovineni. Reacțiile sucevenilor și urmăritorilor grădinii zoologice din Rădăuți nu au întârziat să apară, astfel că au fost scrise sute de mesaje de apreciere și susținere față de administrator și angajații care îngrijesc animalele. De cealaltă parte, s-au adunat și comentariile celor care blamau atitudinea individului care a stârnit tevatura online, fie din rea-voință, fie neintenționat, deoarece a interpretat greșit joaca animalului sălbatic.

Cert este că suceveanul și-a dat seama că a greșit și, a doua zi, a șters imaginile și comentariul care a însoțit postarea sa de pe grupul Protecția Animalelor Suceava. Totuși, răul a fost făcut, într-o mai mică sau mai mare măsură, deoarece grupul numără peste 9.500 de membri, iubitori de animale, care nu urmăresc întotdeauna și deznodământul postărilor pentru a se lămuri în privința situațiilor astfel prezentate.

Important de precizat că pagina de Facebook a Grădinii Zoologice Rădăuți are peste 13.000 de urmăritori, oameni care se delectează aproape zilnic cu imaginile postate de administrator și apreciază curățenia în care trăiesc animalele și faptul că sunt bine hrănite, dar mai ales că sunt îngrijite și iubite. (Oana NUȚU)

Vezi si

Două autoutilitare imobilizate, amenzi și lemn fără acte în valoare de 14.000 de lei, confiscat de polițiști în urma unor controale în trafic

 Polițiștii continuă activitățile de verificare și control în ceea ce privește transporturile de material lemnos, …